Ez a kutya igazi hős: kidobták az utcára, most ő védi a királyi családot - Fotó

bombakereső kutya kutya fotó királyi család staffordshire terrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 5 éves Roxyt még 2017-ben mentették meg az RSPCA („Királyi Társaság az Állatokkal Szembeni Kegyetlenség Megelőzése Érdekében") tisztjei, miután ismeretlen gazdái kidobták az utcára.

A kutyus élete ezek után jóra fordult, ugyanis hamar felfedezték a benne rejlő potenciált: megfelelő életkorú volt, jól viselkedett emberek és más kutyák közelében és nagyon magabiztos volt.

Roxy, a hősies kutya, aki a királyi családra is vigyáz Forrás: ZUMAPRESS.com/RSPCA/Cover Images/Cover Images

A Staffordshire bullterrier nőstény 2020 óta fajtájában az egyetlen olyan négylábú, akit miniszteri és a királyi család hivatalos eseményein is alkalmaznak. Számos tréningen vett részt, feladatai közé tartozik a területbiztosítás és bombakeresés is - írja a Metropol.

Gyanús csomagokat keres, helyszíneket vizsgál át a királyi és miniszteri látogatások előtt, valamint reagál a bombafenyegetésekre és a magángépek kutat át a hős kutyus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.