Címlaplány lett Karikó Katalin: világhírű fotós örökítette meg

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
fotózás címlap Karikó Katalin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalinról a neves Platón nevű fotós készített képet, amely a Wired magazin címlapjára került. A művész olyan embereket fotózott korábban, mint Vlagyimir Putyin, Donald Trump, Muhammad Ali vagy Sylvester Stallone.

Címlapra került Karikó Katalin a Wired magazin brit ki-adásának június számában. A lap igen közkedveltnek számít, a tudomány és a technológia eredményeiről számol be kéthetente. Az mRNS alapú vakcina megalkotóját pedig egy neves fotós, Platon örökítette meg, aki már rengeteg hírességet fotózott, köztük Vlagyimir Putyint, Donald Trumpot, Muhammad Alit vagy Sylvester Stallonet.

„Wired magazin júniusi számának a címlapján vagyok. A képet Platon, a híres brit fotós készítette, aki Putyintól Obamáig minden fontos embert lefotózott" – mesélte a Ripostnak Karikó Katalin.

A WIRED magazin címlapjára került Karikó Katalin Forrás: WIRED

Ráadásul nem is akárhol találkoztak, a fotós elment a kutató lakására.
„Én nem mentem el Platon New Yorkban található műtermébe, ezért ő jött el hozzánk az egész stábjával, és a házunk nappalijában rendezte be a stúdióját"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.