Nem emlékezett feleségére, de másodszor is megkérte a kezét az Alzheimer-kóros férfi

Forrás: Thinkstock -
esküvő romantikus Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 56 éves Peter régóta Alzheimer-kórban szenved, így már nem igen emlékszik feleségére. Ám a férfi másodszor is megkérte a nő kezét, és újra össze is házasodtak.

A connecticuti Peter Marshall már nehezen emlékezik vissza az esküvőjükre, mivel Alzheimer-kórban szenved. Ám a szerelme a felesége, Lisa iránt így sem múlik. Már 12 éve házasok és 20 éve ismerik egymást. A nőre már a legtöbbször csak kedvenc ápolójaként tekintett, ám egy nap hirtelen megkérte a kezét.

A férfi a tévében egy esküvői jelenetet látott, amikor egyszer csak azt mondta: „Csináljuk meg!". A nő visszakérdezett, hogy mit, mire a férfi megkérdezte: „Szeretnél megházasodni?". A nő igent mondott, de párja másnap már nem emlékezett a lánykérésre.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

Idén viszont rohamos romlásnak indult az állapota, Lisa ezért úgy érezte, szeretné megerősíteni a frigyüket. Lánya pedig megrendezte az esküvőt. Csupán hat hetük volt rá, de szerencsére mindenki ingyen vállalta, így összejött a mennyegző.

A szaxofonos az Unforgettable (Felejthetetlen) című dalt adta elő, míg Lisa besétált az esküvőre, ami igazán megható volt – írta a Washington Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.