Bár a sajtó gyakran hasonlítgatta őket és Diana riválisának tekintették, valójában Sarah Ferguson és a szívek hercegnője mindig is közel álltak egymáshoz. 

Sarah Ferguson legújabb könyvében mesél arról, hogy amikor összeházasodtak II. Erzsébet fiával, András herceggel, a sajtó sokat támadta súlya miatt. Dianával is megpróbálták összeugrasztani, de elmondása szerint a walesi hercegnővel mindig is jó barátok voltak. Sokat beszélgettek arról, hogy a sajtó csak használja őket és megosztották egymással mentális problémáikat - írja a Daily Star.

Sarah Ferguson és Diana hercegné mindig is jó barátok voltak.Forrás: Getty Images

Fergie, soha ne feledd, hogy amikor az oszlop tetején állsz, olyan könnyű leesni. És te most a legalján vagy. Csak fel kell másznod"

- mondta Diana egyszer Sarah Ferguson-nak, amit az egykori hercegné soha nem fog elfelejteni. 

A sajtó szentként és bűnösként állította őket szembe egymással, de a legfontosabb az volt a számukra, hogy minden körülmények között erősek maradjanak és megőrizzék a barátságukat.

Sarah Ferguson 1996-ig volt a királyi család tagja. Férje sokat volt távol, Sarah pedig más férfiak karjában vigasztolódott, mely botrányos váláshoz vezetett. Érdekesség, hogy pár éve a volt házaspár ismét összemelegedett, s ezt a királyi család egyes tagjai nagyon nem helyeselték.