"Elképesztő sebességgel áradt a folyó" - borzalmas órákat élt át a Németországban élő magyar család

Forrás: MTI/AP/Michael Probst -
esőzés mosel árvíz Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németországban hatalmas pusztításokat okoztak a megáradt folyók. Egy Németországban élő kisgyermekes magyar családnak is fel kellett arra készülnie, hogy talán el kell hagyniuk az otthonukat. 

A Blikk exkluzív interjút készített egy Németországban élő magyar családdal, akiknek otthonát szintén veszélyeztette a megáradt Mosel folyó. Az édesanya, Petra elmondása szerint semmi előjele nem volt az áradásnak, ennek ellenére a mobilgáthoz szükséges elemek, targoncák készenlétben álltak a parton. Aztán egyszer csak azt a hírt kapták, hogy az előrejelzések szerint órákon belül 5 métert emelkedhet a Mosel szintje és ekkor megkezdődött a versenyfutás az idővel. Beindultak a sziránák és a lakosok is rohantak gátat építeni.

Németországban hatalmas károkot okozott az áradás. Forrás: MTI/AP/Michael Probst

Természetesen a magyar család felkészült a legrosszabbra is. Az autóval több utcával feljebb parkoltak és megbeszélték, hogy mindent az emeletre hordanak fel, a felső szinteken egy hetég is kibírták volna. Ha pedig menekülni kellett volna, egy ismerősnél meg tudtak volna szállni. Most úgy tűnik, hogy szerencséjük volt: mostanra megnyugodni látszik a folyó, visszatért a medrébe és a mobilgát is szilárdan áll, ha ismét rosszra fordulnának a dolgok.

Vérfagyasztó, ami Németországban történik. Már több mint 150 halálos áldozata van a pusztító áradásoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.