A szakértő elmagyarázta: ezért fontos eleme a részegség az emberi civilizációnknak

Forrás: NORTHFOTO -
civilizáció alkohol professzor részegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Edward Slingerland professzor azt állítja, hogy az alkoholfogyasztás kulcsfontosságú az emberi civilizáció számára, mert bizalmat épít idegenek között, enyhíti a stresszt és segít a problémák megoldásában.

Edward Slingerland professzor szerint az alkohol bizalmat épít idegenek között, enyhíti a stresszt és segíti a problémamegoldást. Véleménye szerint ez segített a modern társadalmak kialakításában, ezért nem véletlen, hogy ősidők óta kedveljük az alkoholt. Az alkohol iránti vágyunk nem evolúciós hiba, nyomós okai vannak annak, miért isszuk le magunkat - írja a Daily Star.

Az alkoholfogyasztás része az emberi civilizációnknak. Forrás: NORTHFOTO

- nyilatkozta a professzor, aki szerint alkohol nélkül nem is létezne a civillizációnk. Slingerland professzor azonban arra is figyelmeztet, hogy a desztillált szesz helyett inkább sört és a bort igyunk, mert ezeknek alacsonyabb az alkoholszintje. A májbetegségek miatti halálesetek 21%-os megugrását ugyanis összefüggésbe hozták azzal, hogy az emberek sokat iszogattak a járvány idején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.