Halogatás, unalom, nyugtalanság - Így győzd le a nyaralás utáni munkahelyi depressziót

Forrás: Shutterstock -
munkahelyi depresszió depresszió munkahely személyiségteszt nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkerülhetetlenül közeleg a nyár vége, a vakáció és az önfeledt szórakozás ideje lassan leáldozik. Egyre többen térnek vissza a dolgos hétköznapokba, vagyis a munkahelyükre, ami nyomot hagy a lelki állapotukon, hangulatukon is. Néhány jótanács és saját munkahelyi személyiségünk megismerése azonban könnyebbé teheti a visszarázódást, a bennünk rejlő motiváció újra felfedezését. Egy új személyiségteszt is segítséget nyújt ebben.

Bár nem is nem gondolnánk, bizony létezik a nyaralás utáni depresszió. Ez az az állapot, amikor üveges szemmel ülünk az asztalunk előtt és a nemrégiben eltöltött csodás vakációról álmodozunk. A fontos döntések elhalasztása, egyik feladatról a másikra ugrálás, unalom és nyugtalanság váltakozása, notórius rosszkedv – ezek a a szabadságot követő levert hangulat tipikus jelei, amit milliók élnek át visszatérve a munkahelyükre.

Nehéz visszarázódni a munka a nyári vakáció után. Forrás: Shutterstock

A szabadság, a tenger- és tópart, a jókedvű kirándulások és a nagy vacsorák utáni levertség tünetei között szerepel az alvászavar, koncentrációs problémák, feledékenység, ami általában rövidebb idő alatt rendeződik. Ennek ellenére ne menjen el a kedvünk a vakációtól: a kutatások szerint ugyanis emelkedik az év közben legalább három hetet szabadságon töltők várható élettartama. Tehát a visszatérés negatív érzései ellenére mindenképpen érdemes a pihenésre is koncentrálni.

Egy új, szakértők által összeállított személyiségteszt kitöltésével hamar megismerkedhetünk munkahelyi énünkkel, ami abban is segítséget nyújt, hogy megtudjuk, újabb kihívások, elismerések vagy éppen a szeretetteljes légkör szükséges-e ahhoz, hogy a hétköznapokban megtaláljuk a munka örömét, vagyis újra a helyünket a nyár utáni időszakban.

A teszt itt érhető el. Töltsd ki most, és vészeld át a posztvakációs időszakot könnyebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.