A látászavar tanulási nehézségeket is okozhat: tanévkezdéskor ajánlott a szemvizsgálat

szemvizsgálat tanulási nehézség Több mint testőr látászavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korszerű látásvizsgálatok felnőttek és gyerekek esetében is nagyon fontosak, hiszen a látászavarok gyakran okoznak problémákat, gyerekek esetében akár tanulási nehézségeket is. Érdemes tehát még az iskola megkezdése előtt látásvizsgálatra vinni őket. Ha bármilyen jelét látjuk annak, hogy a gyermek nehezebben koncentrál, tanul, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a látásával is lehet probléma.

"A gyerekeknél nagyon fontos arra fókuszálni, hogy ha valami tanulási probléma van, esetleg a szemmozgása nem megfelelően működik, vagy a követő szemmozgása nem jó, akkor olvasási, szövegértési problémák jelentkezhetnek. Ezeket időben észre kell venni, és orvosolni kell" - hangzott el a TV2 Több mint testőr című műsorában. A videóból az is kiderül, mit tehetünk ilyenkor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.