Meghalt a vietnami "dzsungelember", aki 40 évig úgy élt az őserdőben, mint Tarzan

Vietnam Tarzan Ho Van Lang dzsungelember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötvenkét évesen rákbetegségben elhunyt hétfőn a dzsungelemberként emlegetett vietnami férfi, aki 40 évig élt teljes elszigeteltségben az apjával az őserdőben, ahova az amerikai bombázások elől menekültek.

A kis Ho Van Lang és édesapja, Ho Van Thanh 1973-ban menekültek az erdőbe Vietnam középső részén, miután az édesanyja és két fiútestvére életét vesztette a bombázásokban. Sokáig eltűntnek számítottak, csak 2013-ban találtak rájuk. Ezt követően csatlakoztak a háborút túlélő kevés rokonukhoz a faluban.

A dzsungelben apa és fia ehető erdei növényekkel és elejtett vadon élő állatokkal táplálkoztak. A külvilággal semmiféle kapcsolatuk nem volt négy évtizeden át. A korabeli fotók tanúsága szerint Ho Van Lang hosszú, kócos hajat viselt és egy fakéregből készült ágyékkötőt, amikor rájuk találtak.

Az apa 2017-ben halt meg. A férfi még folyékonyan beszélt vietnamiul, Ho Van Langh azonban, aki háromévesen került az erdőbe, nagyon nehezen tudott csak kommunikálni az emberekkel.

A "dzsungelember" halálát fivére, Ho Van Tri közölte, aki a lebombázott házban maradt, amikor testvére és apja az erdőbe menekült.







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.