Pánikbetegséggel, depresszióval, anorexiával és alkoholfüggőséggel küzdött Albert Györgyi

Forrás: Origo -
depresszió alkoholizmus pánikbetegség Albert Györgyi anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Albert Györgyi 13 évvel ezelőtt, 2008. október 3-án, 44 évesen vesztette életét. Bár munkájában sikeres volt, magánéletében súlyos problémákkal küzdött.

Albert Györgyi az ELTE angol-történelem szakán végzett, majd megszerezte a MÚOSZ újságíró diplomáját is. Tanulmányai után több rádiónál is dolgozott, és a médiának köszönhetően az egész ország megismerte a nevét. Többször közvetítette az Oscar-gálát, és saját műsort kapott az ATV-ben is, sőt különleges művészekkel is készíthetett interjút, többek között John Travoltával és Madonnával.

Albert Györgyi háromszor ment férjhez, először egy nála 20 évvel idősebb üzletemberhez, majd Máté Gáborhoz, harmadszor pedig Győrffy András borkereskedőhöz.

– írta később Miért pont ők? – A férfiak fogságában című könyvében Györgyi.

Az ismert tévés második férje nős volt, de érzéseiknek nem tudtak parancsolni, összeköltöztek, majd később összeházasodtak. A férfi később kijelentette, hogy nem akar gyereket, és ezt annak ellenére is tartotta, hogy Györgyi a házasságuk öt éve alatt hétszer esett teherbe, ám bármennyire is könyörgött a férjének, az hajthatatlan volt.

13 évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el Albert Györgyi. Forrás: Origo

Magánéleti problémái miatt a munkában is egyre hátrébb szorult, pánikbetegséggel, depresszióval, anorexiával és alkoholfüggőséggel is küzdött, arról nem beszélve, hogy az öngyilkosságot is többször megkísérelte. Györgyit 2008. október 3-án a TV2 Aktív című műsorának stúdiójába kellett volna szállítania egy taxinak. A sofőr akkor azt hitte, hogy az újságíró szokás szerint elaludt, azonban ekkor nem tudta felkelteni. A taxis hívta a mentőt, a kiérkezésük után negyvenöt percig küzdöttek a eszméletlen újságíró életéért.

A diagnózis szerint légzési és keringési elégtelenség okozta halálát, egyszerűen megállt a szíve.

Halálakor a 16 évvel korábbi barátjával és kollégájával, Galsai Dániellel alkotott egy párt, akivel a negyedik esküvőjét tervezte, és azt, hogy külföldre utaznak és új életet kezdenek -írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.