A fiatalokat szeretnék megcélozni az október 23-i Sétatörténelem-kisfilmmel

Szép Bence történelem október 23. Bagi Iván
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán egy könnyedebb hangvételű, de komoly kisfilmmel jelentkezik Bagi Iván. 

A Karinthy-gyűrűs humorista a március 15-i és az augusztus 20-i videó elkészítése után újra Szép Bencével, a történelem szakon végzett stand up-ossal sétált együtt, hogy oldott hangulatban, de kellő komolysággal beszéljenek a harmadik magyar nemzeti ünnep előzményeiről, az 1956-os eseményekről - írja az Origo.

Rengeteg munka van ebben a kisfilmben is, amelyet a készítői megpróbáltak könnyedén, humorral fűszerezve előadni, egyúttal megtartva a téma komolyságát, amely így edukációs értékkel is bír.

Ez a sétafilm tehát az 1956-os forradalmi eseményeket eleveníti fel.

Bagi Iván, Szép Bence és alkotótársaik kisfilmjének koncepciója egyértelmű: szeretnék megszólítani a fiatalokat. A Sétatörténelem legújabb darabjához készített kísérőfilmben reagálni kellett a fiatalok megváltozott médiafogyasztási szokásaira, még akkor is, ha nehéz témáról van szó, hiszen ezekről a sorsfordító eseményekről mindenképpen beszélni kell.

Fiatalosan, lazán, és csak nagyon finoman vegyítve a humort ezzel a történelmi formátummal"
- nyilatkozta Bagi Iván a werkfilmben a legújabb sétafilmjükről beszélve.

"A nemzeti ünnepeink azért vaskos témák" - mondja a kísérőfilmben a történelem szakot végzett Szép Bence, aki már az augusztus 20-i filmnél is helyet változtatott, kamera mögött tevékenykedő íróból a kamera előtt a történeteket mesélő is lett. "Ezekről a témákról olyan filmes elemekkel szeretnének beszélni, amelyek révén azok súlyossága ellenére is fogyaszthatóbb, könnyedebb, pörgősebb lesz a mondanivaló" - jelentette ki Szép Bence.

A videóra kattintva láthatjuk Bagi Ivánék új történelmi sétafilmjének elkészítéséről szóló összeállítást. Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc eseményeiről szóló film pedig hamarosan látható az Origo oldalán.

Ez is érdekelhet: Forradalmi mozi - a legemlékezetesebb filmek 1956-ról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.