Psota Irén gyűlölte édesapját: a férfi többször édesanyja életére tört és őt is bántalmazta

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
családi erőszak Psota Irén gyerekkor család gyilkossági kísérlet bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdték lebontani Psota Irén szülőházát, melyhez a színészlegenda legtragikusabb emlékei kötődnek. Helyére egy közteret terveznek, amit a színésznőről neveznek majd el. 

Psota Irénnek nem volt könnyű gyerekkora: édesapja az anyagi gondok miatt gyakran az italhoz nyúlt és sokszor fizikailag is bántalmazta a családját. 1934 nyarán részegen egy konyhakéssel támadt a színésznő édesanyjára és meg is sebesítette. Ezután elváltak, de a férfi nem tudott belenyugodni, háromszor próbálta fejbe lőni volt feleségét, aki a csodával határos módon ezt is túlélte - írja a Blikk.

Psota Irén, Szívinfarktussal szállították kórházba Psota Irént Forrás: MTI/Kollányi Péter

A színésznő tanúja volt édesapja halálának is, a férfi a házukkal szemben lévő játszótéren akasztotta fel magát, miután kiengedték a börtönből. A színésznő rengeteg ihletet merített a sok tragédiából drámai szerepeinek megformálásra, ugyanakkor nagyon megviselte erőszakos gyerekkora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.