Müller Péter: "Minden ember egy végtelen és egyéni vándorúton jár"

Forrás: Shutterstock -
halál élet vándorút Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Meggyőződésem, hogy vannak olyan lelki problémáink, melyek sem a gyermekkorunkra, anyánkra, apánkra, de még őseink múltjára sem vezethető vissza. Minden ember egy végtelen és egyéni vándorúton jár.

"Minden ember egy végtelen és egyéni vándorúton jár" Forrás: Shutterstock

Én ennek az édesanyámnak csak ebben az életben vagyok a fia, és ennek a családi, népi és faji sorsközösségnek is lehet, hogy csak először vagyok a tagja. Nemcsak a szüleim szültek a semmiből, de én is jöttem valahonnan közéjük. Ezért van az, hogy földi családunkban sok a vonzalom, de rengeteg a dráma és a konfliktus is. Ezért van az, hogy egy anya – bár próbálja megszeretni – de néha egy-egy gyermekével szüntelen konfliktusban van. Kevés anya tudja, hogy ő csak szül – de nem teremt. Kevés szeretet van, amelyik bölcs, megértő, és ha kell elengedő. Mert az „Enyém vagy" érzése elborítja a nagy kérdést: „Ki ez?"

Ma erről nem tudunk. Ezért életünk szimbóluma a mókuskerék. A mókus sem tudja, hogy ismétel, ismétel, ismétel, hanem azt hiszi, hogy a kereket ő hajtja. Azt hiszi halad, rohan előre, valahová végre eljut, pedig csak körbe-körbe forog. Ameddig él és szusz van benne. Azt hiszi, van a kerékben happy end. Hát nincs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.