Megható videóval köszöntötte Charlie-t születésnapja alkalmából a világsztár - Videó

köszöntés Leslie Mandoki Horváth Charlie születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap ünnepelte születésnapját Horváth Charlie, ez alkalomból köszöntötte fel egy meglepetés videóval Leslie Mandoki, a Németországban élő világhírű magyar zenész-producer. A két zenész lassan 50 éve ismeri egymást, és Charlie tagja a Mandoki Soulmates zenekarnak is. A videó több évtizedes szakmai barátságuk különleges pillanatait sorakoztatja fel.

Leslie Mandoki még csak tinédzser volt, amikor zenei karrierről álmodozva csodálta az akkori nagy zenészgenerációt: a Syriust, Szakcsi Lakatos Bélát, Charlie-t és a többieket. Akkoriban, az Olympia-koncerteket látogatva még nem sejtette, hogy mély szakmai barátság alakul majd ki közte és egyik legnagyobb példaképe, Horváth Charlie között. Bár Mandoki 1975-ben disszidált Magyarországról és Németországban építette fel zenei karrierjét, a két zenész barátsága azóta is tart és rendszeresen lépnek fel közösen.

A közönség legutóbb az augusztus 21-i budapesti vizuális albumbemutató koncerten láthatta őket együtt zenélni. Szintén emlékezetes volt Charlie 70. születésnapi koncertje a Sportarénában 2017-ben, amelyen Mandoki is közreműködött, 2018-ban pedig Charlie volt a Mandoki Soulmates sztárvendége A Szabadság szárnyai című jótékonysági koncerten New York-ban.

Mandoki az elmúlt évtizedek legszebb pillanatait gyűjtötte egy csokorba, hogy egy megható videót készítsen a születésnapos Charlie-nak. A születésnapi videóban a fentieken kívül olyan slágerek csendülnek fel, mint a Mélyre áss, vagy magasra szállj vagy a Jég dupla whiskyvel. A képsorok jól példázzák, hogy a zene az egyik legnagyobb egyesítő erő a világon, hiszen határokon, nyelveken, generációkon is átível.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.