Damu Roland pánikbetegségben szenvedett: olyan tüneteket produkált, mintha infarktusa lenne

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Damu Roland híd félelem pánikbetegség metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhunyt színész életében sok mélypont volt. Még 2003 körül volt egy annyira rossz periódusa, hogy szinte dolgozni sem tudott.

Ahogy mi is megírtuk, Damu Roland december 27-ére virradó éjjel, 47 évesen elhunyt. A színész rövid időn belül kétszer került kórházba, és bár úgy tűnt, biztató a helyzet, karácsony előtt kritikussá vált az állapota. Az egykori sorozatsztárt lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, és barátai, valamint családtagjai is arra kérték a rajongókat, imádkozzanak a színész felépüléséért. Damu szervezete azonban minden segítség ellenére nem tudta legyőzni a koronavírust.

A színész rosszullétei 2003-ban, válása után kezdődtek:

Damu Roland Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Könyvében leírta, hogy súlyos problémái a hétköznapi közlekedésére is kihatottak. Nem mert metróra szállni, és rettegett a hidaktól. Sokszor előfordult, hoy nem mert felszállni a buszra, mert tudta, hogy az átmegy a hídon.

Kiderült, hogy már a Jóban Rosszban castingjára is pánikbetegen ment. Abban az időben pszichiáterhez is járt, és néhány hónap kórházi kezelésre is szorult - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.