Mikor és kinek ajánlott a szemhéjplasztika?

Forrás: plasztikaesztetika.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hallod, hogy szemhéjplasztika, valószínűleg te is egy esztétikai beavatkozásra gondolsz, amikor valaki szeretne fiatalabbnak és üdébbnek tűnni. A szemhéjplasztika azonban nem csak esztétikai okokból ajánlott, hanem egyéb egészségügyi okokból is. Ebben a cikkben körbejárjuk, mikor és kinek ajánlott – és mikor nem.
Forrás: plasztikaesztetika.hu

A műtét az egyetlen megoldás – igaz, vagy sem?

Biztosan te is ismersz több olyan embert is a környezetedben, akik szeretnének valamit megváltoztatni magukon. Régebben a szemhéjplasztika ritkán szerepelt a sor elején, de napjainkra már egészen közkedvelt beavatkozásnak számít.

Amikor megszületik a döntés, hogy ideje változtatni a külsőn, elsőre sokan különféle krémekkel, vagy egyéb házi praktikákkal próbálkoznak. Néha ezek segítenek elérni a kívánt hatást, de egy jelentőségteljesebb változást már nem lehet velük elérni. Az idős korra megereszkedett szemhéjat csak a tartós és nagy mennyiségű hidratáció fiatalíthatja vissza, ami nem utolsósorban a test többi szervére is jótékonyan hat, így veszíteni nem fogsz vele. A külsőleg alkalmazott krémek időszakosan javíthatnak a szemhéjak állapotán, amennyiben azok feszességével van gond, de tartós megoldást sajnos nem kínálnak.

Sokan félnek a műtéttől, de egy szemhéjplasztikai beavatkozás igazából a legegyszerűbb eljárások egyike.

Mit jelent a szemhéjplasztika?

A plasztikai műtétek sorában a legtöbbször a mell-, vagy orr-, esetleg hasplasztikáról hallani, és csak ritkán esik szó a szemhéjplasztikáról. Pedig egy igazán fontos műtétről van szó, amit nem csak esztétikai, hanem orvosi javaslatra is szoktak kérni, mint a szemölcs, vagy egyéb bőrelváltozás.

A beavatkozás menete nagymértékben függ a műtét céljától. A beavatkozás során a szemhéj redőben metszést ejtenek, amelyet varrással rögzítenek. Attól függően, hogy egészségügyi probléma miatt van rá szükség, vagy a külsődön végeznél egy kis átalakítást, a bemetszés helye és mérete változó lehet. Mindezt legtöbb esetben helyi érzéstelenítéssel, ritkább esetekben altatásban teszik. A végeredmény egészen elképesztő tud lenni, a tekintet 5-8 évvel fiatalabbnak tűnik, a műtéti hegek szinte észrevétlenek maradnak.

Forrás: plasztikaesztetika.hu

A szemen hol végezhetik a beavatkozást?

Több típusa is ismert a szemhéjplasztikának, attól függően, hogy melyik területen szeretnél elérni változást. Bizonyos műtéteknél a szemhéj felső részén végzik az átalakítást, amitől a tekintet nyíltabbnak és üdébbnek hat. Más esetekben, amikor például táskás szemekről van szó, mert megereszkedett a bőrréteg, akkor a szemhéj alsó felén végzik a korrekciót

Nézzünk néhány konkrét esetet:

Időskorban megereszkedett bőr

Az idő múlásával a bőr veszít víztartalmából, és ezáltal kevésbé lesz ruganyos. A mindennapokban ráadásul sok különböző hatásnak van kitéve, például a sminkelés, a dörzsölés, amik gyakran gyakran mikrosérüléseket okoznak, és ezek idősebb korban már kevésbé gyógyulnak be. Ennek következtében a szemhéj bőre megereszkedik, a tekintet fáradtnak és szomorkásnak hathat.

Szimmetria hiánya

Ritkább esetben fordul elő ugyan, de néha megtörténhet, hogy genetikai okokból, vagy egy korábbi sérülés következtében a szemhéjak nem szimmetrikusak. Az emberi arc szépségét többek között a szimmetria adja, amit egy ilyen jellegű elváltozás megtörhet. Kitűnő megoldás lehet ebben az esetben a szemhéjplasztika.

Anyajegy, szemölcs, más egészségügyi elváltozás

Előfordulhat, hogy egy kellemetlen anyajegy, vagy szemölcs keseríti meg a hétköznapokat és teszi tönkre az önbizalmad. Van, hogy ezek egyáltalán nem jelentenek egészségügyi veszélyt, míg máskor az eltávolításuk nélkülözhetetlen. Ha pedig már beavatkozásra kerül sor, akkor miért ne javíthatnál a külső megjelenéseden is?

Mire számíthatsz a szemhéjplasztika során?

Mikor kiválasztottad az ideális klinikát vagy orvost, és elhatároztad magad, hogy változtatsz a külsődön, érdemes tudnod, hogy miként készülhetsz fel a beavatkozásra, és hogyan fog zajlani a műtét.

1. Konzultáció

Első körben az orvossal részletesen kell konzultálnod, hogy pontosan mik a céljaid, és milyen fontos események vannak a kórelőzményedben. Fontos, hogy maximálisan őszinte beszélgetés legyen, hogy a végeredménnyel teljes mértékben elégedett lehess. Kérdezz meg bátran mindent, amit tudni szeretnél, beszéljétek át az összes kétségedet. Ezzel te is nyugodtabban vállalod a beavatkozást, és az orvos szakértelméről is meggyőződhetsz.

2. Felkészülés

A műtétre történő felkészülésről részletesen tájékoztat majd orvosod. Egészen biztosan kérni fogja, hogy smink nélkül érkezz a beavatkozásra, hiszen a műtéthez elengedhetetlen a megtisztított bőrfelület. A leggyorsabb gyógyulás érdekében igyekezz kipihent állapotban érkezni, előző este időben feküdj le, és reggel is hagyj időt a nyugodt készülődésre.

3. Beavatkozás

Az altatásos műtétek esetében szinte semmit nem fogsz észlelni. Olyan érzésed lesz, mintha csak egy kellemeset aludtál volna, a műtéti heget leszámítva, ami némi utókezelésre szorulhat. Helyi érzéstelenítés esetében is 1 óra alatt túlesel rajta, ráadásul nem sokkal a beavatkozás után már otthon lábadozhatsz, nem kell bent maradnod a klinikán.

4. Utókezelés

Az utókezelésről mindig orvosod fog tájékoztatni. Rendkívül fontos, hogy minden kért utasítást tarts be, ellenkező esetben lehet, hogy nem lesz sikeres a beavatkozás eredménye, vagy lassabban gyógyul a heg. 7-10 napos felépülési időre kell számítanod, ezalatt nem leszel szalonképes mivel a szemeid körül bevérzések lesznek, amennyiben napszemüveget viselsz nem lesz látható a műtét nyoma. A 10 nap után szinte semmi nem fog látszani a műtét nyomaiból, viszont a heg fényvédelmére a műtétet követő 6 hónapban kiemelten figyelni kell.

Forrás: plasztikaesztetika.hu

Mikor érdemes belevágni a szemhéjplasztikába?

Habár az ilyen jellegű műtétet többnyire idősebb korban végzik, mégis egyre több fiatal keresi fel orvosát, hogy kisebb-nagyobb átalakításokat kérjen. Persze nem mondjuk, hogy a születés óta fennálló eltérés, vagy egy-egy zavaró esztétikai probléma eltüntetés eltüntetését ne lehetne elkezdeni akár egészen fiatalon is, mégis sokan már a korai éveikben is úgy érzik, hogy elment felettük az idő, és ideje fiatalabbnak tűnni. Fontos tudnod azonban, hogy ez nem akadályozza meg a további öregedést, tehát ha túl korán végezteted el, számítanod kell ismétlésre, ahogy a bőr egyre jobban megereszkedik.

Milyen árakra számíthatsz?

Mint a legtöbb szolgáltatás esetében, a szemhéjplasztikánál is igen széles árszabással találkozhatsz. Léteznek egészen olcsó, míg igen költséges lehetőségek is.

Az árat meghatározhatja az elvégezendő kezelés, a beavatkozás mértéke, az adott klinika nívója, és az esetleges kórházi tartózkodás időtartama. Éppen ezért rendkívül nehéz meghatározni egy reális árszabást, azonban egy kis tájékozódással és utánjárással hamar összehasonlíthatod az árakat, így teljes képet kaphatsz az elérhető kezelések áráról. Mindenképp figyelmeztető jel lehet, ha elképesztő árajánlatot kapsz, akár extrém olcsó, akár extrém magas költségekről beszélünk. Ilyen esetekben, (sőt igazából minden esetben) nézz utána a kiválasztott klinikáról írt véleményeknek és orvosi referenciáknak! Ne az ár alapján dönts, sokkal inkább az számítson, mennyire tartod megbízhatónak a klinikát és a sebészt, aki a beavatkozást majd elvégzi.

A szemhéjplasztika tehát egyáltalán nem egy ijesztő, vagy komoly műtét; egyetlen délután alatt akár 5-8 évet is fiatalíthatsz magadon, anélkül, hogy hosszas gyógyulási idővel, vagy maradandó, látható hegekkel kellene foglalkoznod. Ám mint minden beavatkozás esetében itt is fontos, hogy konzultálj egy szakorvossal, hogy igazán személyre szabott segítséget kaphass!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.