Kilencvenévesen visszatér a színpadra a magyar színésznő

Forrás: Budapesti Operettszínház -
színpad játék színészet Lehoczky Zsuzsa munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehoczky Zsuzsa tavaly vonult vissza a színpadtól, de már azt tervezgeti, hogy kilencvenévesen újra játszani fog.

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 85 éves korában, tavaly még játszott a színpadon, majd év végén visszavonult. A számára rendezett gálán fogadta meg: ha teheti, kilencvenévesen ismét színpadra áll.

"Életem egyik legemlékezetesebb estélye volt az. Hol én sírtam, hol a kollégáim. Csodálatos érzés volt, hogy ennyien szeretnek. Akkor már betöltöttem a nyolcvanötöt, és úgy éreztem, ennyi elég volt a színészmesterségből, amely az életemet jelentette. Hatvanöt évig játszhattam különböző színpadokon, filmekben, teljes az életművem. Nincs bennem hiányérzet, amiért talán jóval kevesebb filmszerep jutott nekem, mint amennyit megérdemeltem volna. Mindenért kárpótolt a közönség szeretete. Nehéz volt a búcsú, de amikor azt énekeltük együtt, szinte összekarolva, hogy 'maradj velem, segíts nekem, vigyél haza, fogd a kezem, szeress nagyon, fáradt vagyok és nehéz a szívem', nos, akkor fogtam fel igazán, hogy ez az utolsó, a legeslegutolsó fellépésem" - mondta Lehoczky Zsuzsa a Blikknek.

Forrás: Budapesti Operettszínház

"Ezen a bizonyos gálán azt ígértem a kollégáknak, a pályatársaknak, a közönségnek, hogy legközelebb majd a kilencvenedik születésnapomon állok ki a színpadra a nyilvánosság elé. Szeretném megtartani ezt az ígéretemet..." – jegyezte meg Lehoczky Zsuzsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.