Lehoczky Zsuzsa tavaly vonult vissza a színpadtól, de már azt tervezgeti, hogy kilencvenévesen újra játszani fog.

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 85 éves korában, tavaly még játszott a színpadon, majd év végén visszavonult. A számára rendezett gálán fogadta meg: ha teheti, kilencvenévesen ismét színpadra áll.

"Életem egyik legemlékezetesebb estélye volt az. Hol én sírtam, hol a kollégáim. Csodálatos érzés volt, hogy ennyien szeretnek. Akkor már betöltöttem a nyolcvanötöt, és úgy éreztem, ennyi elég volt a színészmesterségből, amely az életemet jelentette. Hatvanöt évig játszhattam különböző színpadokon, filmekben, teljes az életművem. Nincs bennem hiányérzet, amiért talán jóval kevesebb filmszerep jutott nekem, mint amennyit megérdemeltem volna. Mindenért kárpótolt a közönség szeretete. Nehéz volt a búcsú, de amikor azt énekeltük együtt, szinte összekarolva, hogy 'maradj velem, segíts nekem, vigyél haza, fogd a kezem, szeress nagyon, fáradt vagyok és nehéz a szívem', nos, akkor fogtam fel igazán, hogy ez az utolsó, a legeslegutolsó fellépésem" - mondta Lehoczky Zsuzsa a Blikknek.

Forrás: Budapesti Operettszínház

"Ezen a bizonyos gálán azt ígértem a kollégáknak, a pályatársaknak, a közönségnek, hogy legközelebb majd a kilencvenedik születésnapomon állok ki a színpadra a nyilvánosság elé. Szeretném megtartani ezt az ígéretemet..." – jegyezte meg Lehoczky Zsuzsa.