Fia léphet a a színészóriás nyomdokaiba, aki lánya születését már nem érhette meg

halál Kállóy-Molnár Péter színész Szarvas József Eszenyi Enikő Trokán Péter Kaszás Attila emlékezés Balázsovits Edit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
15 évvel ezelőtt 47 évesen, fiatalon hunyt el Kaszás Attila, akinek halálát agyvérzés okozta. Túl sok időt az akkor 2 éves fiával, Jancsival sem tölthetett, de Luca lányát már megismeni sem volt lehetősége.

Halálának híre sokakat megrázott, a mai napig is rengeteg rajongója van a színésznek, aki másfél évtizede hagyta itt családját, kollégáit, rajongóit. Hiánya a színpadon is érezhető, de úgy tűnik, van remény, hogy a szakma és a közönség is kap egy új Kaszást fia, Jancsi személyében.

Erről Szarvas József Kossuth-díjas színművész beszélt a Blikknek:

„Nemrégiben a fia, Jancsi keresett meg. Versmondó versenyre készült, és a segítségemet kérte, hogy miként készüljön fel rá. Nagyon tehetséges, és ha ez szorgalommal társul, akkor kiváló művész lehet belőle. Csak ő tudhatja, hogy követi-e majd az édesapját a pályán, de szerintem nagy esély van rá, hogy egyszer őt is a színpadon láthassuk. Az biztos, hogy volt honnan örökölnie a tehetségét, látom benne azt az erőt, amely Attilából áradt" - mesélte a lapnak.

Kálloy-Molnár Péter arra emlékezett, hogyan kapott szülői tanácsokat Kaszás Attilától, Trokán Péter pedig azt mesélte el a lapnak, amikor Attila és felesége, Ildikó megosztották vele a nagy hírt: gyermekük lesz.

Balázsovits Edit, akivel 5 évig alkottak egy párt, sokat tanult Kaszás Attilától, hiszen életének egy fontos szakaszában, a húszas évei elején voltak szerelmesek egymásba. A Jászai Mari-díjas színművésznő a mai napig szeretettel gondol volt párjára, akivel szakításuk után is jó kapcsolatban maradtak.

„Máig sokszor idézem fel, ahogy azt mondta nekem: "Pötyi, örökké nem eshet". Egyedül ő hívott így engem, az idézet pedig a Holló című filmből van. Ha szomorú voltam valamiért gyakran ezt ismételgettem magamban. Amikor utoljára kijöttem tőle a kórházból épp esett az eső, és akkor is ez jutott eszembe..." - mesélte Balázsvits Edit a Blikknek.

Az elhunyt színész március 17-én ünnepelte volna 62. születésnapját, volt felesége, Eszenyi Enikő megható videóval emlékezett meg róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.