Alain Delon eutanáziára készül

Forrás: AFP/Thomas Samson -
Anthony Delon Alain Delon kegyes halál eutanázia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alain Delon mindig szabad szellemű emberként élt, így természetesen a haláláról is ő fog dönteni. A 86 éves színész a fiát kérte meg arra: segítsen megszervezni, hogy eutanáziával vethessen véget az életének.

A hírt Anthony Delon jelentette be az RTL rádió műsorában - írja a Blikk. A színész fia elmondta, ígéretet tett apjának, hogy a legutolsó pillanatig mellette lesz.

"Igen, apám megkért, hogy szervezzem meg az eutanáziáját" – mondta Anthony.

A Le Point magazin értesülései szerint Delon azért fiát kérte meg a feladatra, mert látta, hogy édesanyja, Nathalie Delon is számíhatott rá utolsó pillanataiban, mielőtt januárban elhunyt rákban.

"Édesanyám is úgy akart meghalni, ahogy élt, ezért az eutanázia mellett döntött. Bár minden készen állt rá, végül nem kellett ehhez folyamodnunk" – mondta Anthony.

Alain Delon Forrás: AFP/Thomas Samson

Alain Delon Svájcban él, ahol legális az eutanázia. A színész már korábban is beszélt arról, hogy támogatja az eljárást.

"Támogatom az eutanáziát. Egyrészt azért, mert Svájcban élek, ahol legális, másrészt azért, mert szerintem ez a leglogikusabb és legtermészetesebb dolog. Egy ponton az embernek joga van ahhoz, hogy békében távozzon, anélkül, hogy kórházakon, injekciókon és más dolgokon keresztülmennie" – mondta egy 2018-as interjúban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.