Ismét megműtötték Rékasi Károlyt: "Újra értékes életet élhetek"

műtét protézis baleset Pikali Gerda Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly hét évvel ezelőtt szenvedett komoly motorbalesetet. Azóta tizenegy műtéten van túl, a legutóbbi óta most már otthon lábadozik.

A színész most úgy érzi, hogy teljesen új szakasz kezdődött az életében, és legutóbbi operációja után ismét teljes értékűnek érezheti magát.

"Most már hittel üzenhetem, hogy nincs olyan helyzet, amelyből ne lehetne felállni. Merjünk kérdezni, segítséget kérni, valamint azt elfogadni!" – mondta a Blikknek a színész.

Rékasinak még 2015-ben volt egy súlyos motorbalesete, amikor egy figyelmetlen autós elütötte. A színész a klinikai halál állapotába került, többször is megműtötték. A gyógyulás folyamata hosszú volt, mivel nemcsak fizikailag, de lelkileg is időre volt szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a történeteket.

A színésznek tavaly ősszel volt egy műtétje, amikor csípőprotézist ültettek be neki. Ezután sokáig úgy érezte, hogy gyógyul, de hamarosan egyre erősebben fájt a combja, majd kiderült, hogy nem épült be a protézis. Ezt követően egy újabb, revíziós protézist ültettek be neki a múlt héten. Rékasi elmondta, hogy ez egy több órás beavatkozást volt, amelyre az orvosok előtte felkészítették, és nagyon hálás nekik azért a törődésért és segítségért, amit kapott tőlük. Az operáció jól sikerült, a kontroll két hét múlva lesz esedékes.

Rékasi Károly

"A fájdalom elmúlt, ráadásul elértük a célt. Az egyik lábam a baleset után négy centivel lett rövidebb, mint a másik. Korábban rátaláltam Atyai László ortopéd cipészre, aki fantasztikus munkát végzet, úgy korrigálta ezt az eltérést, hogy aki ránézett a lábbelimre meg sem mondta volna, hogy különbség van köztük. Ettől függetlenül a hiúság ott van az emberben, nem akartam, hogy látszódjon. A műtéttel ez is megszűnt, a mérések szerint sikeres volt a végtag visszanyújtása és a csípő visszaállítása is. Csodás érzés, hogy újra értékes életet élhetek, életképessé váltam. Visszatérhetek a színpadra, nem kell többet sántikálnom. Hiszen mi volt az utóbbi években? A rendezők, igazgatók nem tudták, mikor vár még rám műtét, mikor esek ki a munkából, ráadásul a sántaságról gondolhatták azt, hogy elviszi a néző figyelmét a darabról. Ennek most vége, ez már nincs. Úgy érzem, ez az új kezdet első pár napja!" - mondta. Hozzátette, hogy hat hét rehabilitáció vár rá, és egy ideig mankót kell használnia.

"A feleségemmel, Gerdával már tettünk egy rövid sétát, fantasztikus volt. Az elmúlt hét évben nem egyszer összezuhantam, a fájdalom sokszor pokoli volt, és nem láttam a kiutat. Azt hittem, így, korlátozottan kell leélnem az életemet. Hálásan köszönöm a szeretteimnek, Gerdának és a gyermekeimnek, valamint a barátaimnak és a gondolataikkal támogató ismerőseimnek, hogy kitartottak mellettem, mert nélkülük nem ment volna. Illetve a legnagyobb tisztelettel köszönöm a kórházi dolgozóknak is mindazt, amit értem tettek. Amikor most eljöttem, az ápolók azt mondták, tudják, hogy már nem találkozunk, vigyázzak magamra. Hét év után először mondták ki ezt. Lezártam ezt az időszakot, újra teljes életet élhetek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.