fashion week tippek-tanácsok magazin kiegészítők táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is olthatatlan vágyat érzel, ha a kirakatból rád kacsint egy csinos kis táska? Azt gondolod, hogy rögtön meg kell venned, és bár otthon már alig férsz el a rengeteg szütyőtől, a szóban forgó darab még hiányzik az életedből? Hidd el, nem vagy ezzel egyedül, ám érdemes kicsit eltöprengeni, hogy pillanatnyi „impulzusvásárlásról" lenne-e szó, vagy valóban szükséged van-e egy új táskára...

A nők többsége megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a táskák iránt, ennek köszönhetően pedig számos típust képesek vagyunk felhalmozni a gardróbunkban. Pedig a legtöbbet szinte soha nem is hordjuk. Nem kérdés, hogy táskára szükség van, ám melyek azok a fajták, amelyek valóban nélkülözhetetlenek? Mutatjuk.

Kis táska

Egy kisebb méretű táska elengedhetetlen, mondhatni olyan ez a darab, mint a klasszikus kis fekete, amely nem hiányozhat a gyengébbik nem ruhatárából. Erre a típusra akkor lehet szükségünk, ha

nem kell semmi különöset magunkkal vinni, de a telefont, pénztárcát, zsebkendőt, meg esetleg egy rúzst azért szeretnénk valahova eltenni,

viszont nem akarunk hatalmas szütyővel megjelenni például egy állásinterjún, egy buliban vagy akár egy temetésen. A kis táska persze mindenkinek mást jelent, attól függően, hogy mi számít alapfelszerelésnek - amit minden körülmények között magunknál hordunk -, így ide tartoznak többek között a mini táskák, a wrisletek (csuklóra akasztható táskák), a clutch-ok (borítéktáskák) és a sling bagek (kis válltáskák) is.

Egy kisebb méretű táska elengedhetetlen a ruhatárból Forrás: Shutterstock

Shopperek

A kis táskák totális ellentétei a hatalmas shopperek, amelyeket a nők többsége nem véletlenül imád.

Ezek azok a táskák, amelyek mindent, de tényleg mindent elnyelnek.

Méretüket tekintve lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, de mindben közös, hogy osztás nélküli, egyterű típusok, tehát maximum egy kisebb zseb található bennük a telefon, pénztárca számára, éppen ezért akár a napi bevásárlásra is alkalmasak. Általában az anyaguk puha – hogy teljesen tele lehessen tömni –, és kényelmes vállpánttal rendelkeznek. A shopperek, nevükkel ellentétben, nem csupán bevásárláskor használhatóak, de strandtáskának, "anyatáskának" is kitűnőek, sőt minden olyan alkalomra nélkülözhetetlenek, amikor sok cuccot kell magunkkal cipelünk – akár a munkába is jól jöhetnek az elegánsabb darabok, mert a laptopot is gond nélkül elnyelik.

A hatalmas shopperek amelyek mindent, de tényleg mindent elnyelnek Forrás: Shutterstock

Válltáskák

A válltáskáknál olyan közepes méretű típusokra gondoltunk, amelyek a fent említett két méret között helyezkednek el, és amelyeket leginkább a hétköznapokban szoktunk használni – tehát amikor nem kell sem extra kevés dolgot, sem pedig extra sok dolgot magunkkal vinnünk.

Az ilyen fazonok általában praktikus osztásokkal rendelkeznek, így mindennek meglehet a maga helye:

telefonnak, kulcsnak, neszesszernek, notesznak stb. Nem kell sem azzal sakkozni, hogy mi az a pár dolog, ami belefér, de azért sem kell bosszankodnunk, mert mindent ömlesztve lehet csak beledobálni. Ebbe a típusba tartoznak például a tote, a satchel és a sadle táskák is.

A válltáskák praktikus osztásokkal rendelkeznek, így mindennek meglehet a maga helye Forrás: Shutterstock

+1: Hátitáska

Akár hisszük, akár nem, egy jó hátitáska sem hiányozhat a legszükségesebb táskatípusok közül. Direkt nem hátizsákot írtunk, ugyanis itt

nem egy iskolatáskára vagy túrázós hátizsákra gondolunk, hanem egy olyan praktikus darabra, amelyet olyan alkalmakkor viselhetünk, amikor fontos a kényelem.

Ilyen lehet egy városnézés, egy játszóterezés, vagy ha egyszerűen azt akarjuk, hogy mindkét kezünket tudjuk használni és ne húzza a fél vállunkat a táskánk. Ha azt gondolnánk, hogy 18 éves kor felett már ciki ez a fazon, akkor nagyot tévedünk, mert rengeteg szép, sőt elegáns hátitáska is kapható már a boltokban.

A hátitáska olyan praktikus darab, amelyet olyan alkalmakkor viselhetünk, amikor fontos a kényelem Forrás: Shutterstock

Aki minimalizálni szeretné a táskakészletét, annak tehát a fent említett típusokat ajánljuk, mert ha ezek megtalálhatóak a szekrényben, akkor nincs olyan alkalom, amelyre ne lenne megfelelő táskánk. Egyre azonban mindenképpen ügyeljünk: ha 3-4 táskánál szeretnénk meghúzni a határt, akkor ne dőljünk be az aktuális divathóbortoknak, hanem válasszunk klasszikus fazonokat és színeket, amelyek biztosan 1, 2, 3 vagy 10 év múlva sem tűnnek majd nevetségesnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.