Eddig nem hallott titok derült ki Máté Péterről: "Azt mondta, nekem adja ezt a dalt, énekeljem én"

Fotó: Kaiser Otto -
Karda Bea sláger Máté Péter titok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas titokról rántotta le a leplet Karda Bea Máté Péterrel kapcsolatban. Az énekesnő nagyon jó barátja volt a legendás zenésznek, az elsők között hallgathatta meg a legújabb slágereit, több dalt is írt neki, sőt, az egyik legnagyobb slágerét a Zene nélkül mit érek én?-t is neki akarta adni.

Máté Péter rendkívül fiatalon, mindössze 37 évesen távozott az élők sorából. A legendás énekes nagyon jó barátságot ápolt Karda Bea énekesnővel, aki elárulta, hogy barátságuk egy kutyasétáltatással kezdődött.

"Péterrel szinte egymással szemben laktunk, ő a Horváth Kert egyik, én a másik oldalán. Rendszeresen sétáltattunk együtt kutyát, neki akkor már családja volt, őket is elég jól ismertem. Péter tudta az édesapámról, hogy zenével foglalkozik, többször is feljött hozzánk megmutatni a szerzeményeit, amiket így mi hallottunk először" - mesélte a Blikknek Bea.

Eddig nem hallott titkok derültek ki Máté Péterről Fotó: Kaiser Otto

"Emlékszem, egyszer feljött hozzánk és elkezdte zongorázni a Zene nélkül mit érek én?-t. Akkor még nem volt hozzá szöveg, csak a dallam. Azt mondta, nekem adja ezt a dalt, énekeljem én. Akkor azt feleltem, legyen kész és térjünk vissza rá, de örülök, hogy végül az ő, senkiével össze nem hasonlítható hangján csendült fel ez megasláger. Később viszont írt nekem négy-öt dalt, sőt, a Ritmus kell nekem-ben, ami 1979-ben született, még vokálozott is nekem. Már el is felejtettem a dal történetét, de nemrég a legnagyobb rajongóm átküldte nekem a dalt és az összes Péterrel kapcsolatos élmény a felszínre tört. A Rocky Ladyt is ő írta nekem, a szöveget később illesztette rá S. Nagy István" - magyarázta az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.