Ahogy mi is megírtuk, magyar idő szerint tegnap este kilenc órakor ítélet született Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében. Johnny Depp hosszú nyilatkozatban írt az elmúlt időszak nehézségeiről.

A Johnny Depp és Amber Heard közötti perben ítéletet hozó héttagú esküdtszék hathetes tárgyalás és kevesebb mint három nap tanácskozás után jutott döntésre: egyhangúlag Johnny Depp javára döntöttek, és kimondták, hogy Heard rosszhiszeműen sértette meg volt férje jó hírnevét. 15 millió dollár kártérítést ítéltek meg Deppnek.

Az ítélethirdetés után a színész közleményt adott ki:

"Hat évvel ezelőtt örökre megváltozott az életem, a gyermekeim élete, a hozzám legközelebb állók, és azoknak az embereknek az élete, akik sok-sok éven keresztül támogattak és hittek bennem. 

Mindezt egy szempillantás alatt.

Hamis és súlyos bűnügyi dolgokkal vádoltak meg, ami a gyűlöletkeltő tartalmak végtelen özönét indította el, bár soha nem emeltek vádat ellenem. Már kétszer bejárta a világot csupán egy nanoszekundum alatt, és szeizmikus hatással volt az életemre és a karriemre. 

És hat évvel később a bíróság visszaadta az életemet. Igazán meghatódva érzem magam" - írta. Hozzátette, lenyűgözte a rengeteg szeretet, amit az elmúlt időszakban kapott rajongóitól, és bízik abban, hogy tudott segíteni azoknak, akik hasonló helyzetbe kerültek.

Köszönetet mondott a bírónak, az esküdtszéknek, a bírósági személyzetnek, és a jogi csapatának is. 

"A legjobb még hátra van, végre elkezdődött egy új fejezet. Az igazság soha nem vész el" - zárta a közleményt.