Újabb fordulat L.L. Junior kisfiának halála ügyében: sztárügyvéd képviseli az elhunyt Dávidkát

Forrás: RTLKlub -
Hopp Csilla L.L. Junior kisfia Dávidka baleset tragédia L.L. Junior
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel három éve hunyt el tragikus baleset következtében L.L. Junior és Hopp Csilla kisfia, Dávidka. Most bíróság elé állt P. Carmen, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak.

Az ügyészség szerint P. Carmen figyelmetlensége vezetett odáig, hogy 2019 augusztusában kiszaladt az útra a hároméves Dávidka, akit egy szabályosan közlekedő autós halálra gázolt. Mivel a tragédia idején Hopp Csilla és Carmen volt a kisfiú mellett, először az édesanyát gyanúsították, de vele szemben végül megszünetették az eljárást. A hatóságok most úgy gondolják, az édesanya barátnője hibázott, és neki kellett volna vigyáznia a gyermekre.

Kedden a Fővárosi Törvényszéken jelent meg vádlottként Carmen - aki nemrég adott életet első gyermekének -, akin látszott, mennyire megtörte az elmúlt időszak. Nem ismerte el bűnösségét és vallomást sem tett. Egy korábbi vallomásában azonban azt mondta, egyszer visszahúzta Dávidkát, de utána Csillára bízta a kisfiút.

Hopp Csilla Forrás: RTLKlub

Hopp Csilla ügyvédje, dr. Horváth B. Gábor elmondta, amennyiben Csillát beidézik tanúként, ott lesz: "Barátként támogatja Carment, és ha tud neki segíteni, megteszi. Máig jó kapcsolatban maradtak, támogatják egymást. Ügyfelemet minden évforduló, ünnep megviseli, ezek az alkalmak feltépik a be nem gyógyult sebeket, s ez igaz a mostani helyzetre is".

Az ügy érdekessége, hogy nemcsak a vádat képviselő ügyész és a vádlott ügyvédje van jelen, hanem a sértett képviselője is, aki az elhunyt Dávidka érdekében jár el.

"Úgynevezett ügygondnoknak rendeltek ki, az én feladatom a sértett, jelen esetben a tragikusan elhunyt kisfiú érdekeinek képviselete. Anno a nyomozás során azért tartotta szükségesnek a kirendelésemet a rendőrség, mert a szülők közt komoly érdekellentét alakult ki" – mondta a Blikknek dr. Borbély Zoltán szakjogász, Dávidka képviselője.

"Ez egyáltalán nem hálás feladat, sőt, kifejezetten nehéz. Szülőként magam is pontosan tudom, hogy nincs annál nagyobb büntetés az élettől, mint mikor valaki elveszíti a gyermekét. Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia. Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet. A bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki ítéletként, ám ezen döntésnél is fontos az emberség a hatóságok részéről. Az én feladatom, hogy az elhunyt kisgyermek jogait képviseljem, és bizony nem könnyű megállapítani vagy állást foglalni, hogy kinek vagy kiknek és milyen mértékben volt felelősségük abban, hogy a tragédia bekövetkezett, ám az ügyészség állást foglalt a kérdésben, ugyanis csak egy ember ellen emelt vádat."

A tárgyalás szeptemberben folytatódik a tanúk és szakértő meghallgatásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.