Alkalmi ruhák a nyárra? Itt mindent megtalálsz!

Forrás: emag.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy fába vágja a fejszéjét, aki online alkalmi ruhák vásárlásába vág bele – pláne ha a nyári forróságban is viselhető darabot keres. Mutatjuk, mi alapján és hol érdemes keresgélni, hogy biztosan sikerrel járjunk!

A döglesztő meleg szempontjából előnyös, ha a boltok végigcaplatása helyett otthonunk kellemes hűvöséből, az interneten szörfölve, hűsítő limonádé kortyolgatása közben nézünk elegáns ruha után. Azonban még így is sok fejtörést okozhat a helyzet, ha az eseményt, amire az alkalmi ruhát vásároljuk, szintén a fent említett fullasztó forróságban rendezik. Márpedig sok elegáns öltözéket kívánó program van, amit előszeretettel időzítenek nyárra – elég, ha csak az épp ekkortájt dübörögni kezdő esküvőszezonra gondolunk… Világos, hogy az ilyen alkalmakra a jelenlegi időjárási viszonyok mellett különös körültekintéssel kell alkalmi ruhát vásárolnunk. De mi az, amire oda kell figyelni?

Forrás: emag.hu

Hosszú vagy rövid? Ujjatlan vagy ujjas?

Mindjárt itt van a címben feltett két, kardinális kérdés – ezekre jó, ha már előre megadjuk a választ magunknak. Nagy melegben nyilván sokkal kényelmesebbek a lenge, rövid, ujjatlan alkalmi ruhák, azonban kérdés, hogy milyen eseményen fogunk részt venni. Ha például templomi esküvőre hívtak, nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő választás, valamint, ha olyan helyszínen lesz megtartva az esemény, ahol a belső terekben erős légkondi működik, szintén érdemes elgondolkodnunk azon, hogy inkább egy hosszabb ujjú, zártabb fazont válasszunk.

Ha van olyan kiegészítőnk, például ékszerünk vagy kalapunk, aminek a viseléséhez ragaszkodunk, akkor mindenképp ehhez illő kivágású, stílusú, színű alkalmi ruha kiválasztásában érdemes gondolkodni. A szín egyébként abból a szempontból sem mindegy, hogy milyen típusú eseményen fogunk részt venni: esküvőn például a fehér és a piros szigorúan tilos (hacsak persze nem mi vagyunk a menyasszony), és emellett a házasulandó pár további kéréseit is illik figyelembe venni e tekintetben. Tehát ha például azt kérik, hogy mindenki pöttyösben érkezzen, akkor bármennyire is szeretnénk egyszínűben feszíteni, a béke érdekében jobb, ha egy diszkréten pöttyös darabban érkezünk.

Kerti koktélpartira tökéletes választás lehet egy vidám, színesebb darab, míg egy hivatalosabb eseményre válasszunk olyan alkalmi ruhát, amelyben professzionális benyomást kelthetünk, de egyúttal kényelmesen is érezhetjük magunkat benne (ez a modell például jó választás lehet). Hiszen ki akarna a felettesei társaságában izzadtan feszengeni egy roppant elegáns és hivatalos, ámde egyáltalán nem az időjáráshoz illő szettben?

Alkalmi ruhák trendjei

Abban egyetérthetünk, hogy bizonyos események megkövetelik az elegáns öltözködést. De mi a helyzet a divatossággal? Az aszimmetrikus szabás továbbra is nagyszerűen mutat, színtől, alaktól, hossztól függetlenül. Azonban fontoljuk meg, hogy egy ilyen szabású ruha mindenképp magára vonzza a tekinteteket, ezért csak akkor viseljük, ha magabiztosan tudjuk állni az elismerő pillantások tömkelegét! Egy vidám virágmintás ruhával vagy a lágy pasztellárnyalatokkal idén nyáron sem tévedhetünk nagyot, de emellett 2022 nyarának trendjei közt találjuk az élénk színű alkalmi ruhákat és a bátor kivágásokat is. Ami az alkalmi ruhák anyagát illeti, a vászon vagy a pamut biztosan jó választást jelent a nyári forróságban. De akár egy időtlen klasszikus mellett is letehetjük a voksunkat: ha nem az az elsődleges szempont számunkra, hogy a legtrendibb ruhadarabokban feszítsünk, akkor nyugodtan felejtsük el ezt, és válasszunk olyan alkalmi ruhát, amelyben akár húsz év múlva is nyugodtan megjelenhetünk.

Emellett mindig érdemes – ha még nem rendelkezünk ilyenekkel – az alkalmi ruhák mellé hozzáillő, kényelmesen elegáns cipőt, táskát, nyakláncot vagy egyéb kiegészítőket beszereznünk. Vásárlásra fel! Az internetes áruházakban hatalmas választékból kereshetjük ki a nekünk legmegfelelőbb alkalmi ruhák egyikét, ráadásul ezeken a helyeken nem is fogunk hajmeresztő árakkal szembesülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.