Fogadjunk, hogy eddig rosszul aprítottad a hagymát: megmutatjuk, hogyan csináld

hagyma praktika aprítás gasztro könnyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kit ne ríkatott volna már meg egy hagyma a konyhában? Ezzel a módszerrel azonban nemcsak időt lehet spórolni, de a könnyektől is el lehet búcsúzni.

Valószínűleg nem nagyon van hazánkban olyan recept, aminek az alapját ne valamilyen hagyma adná meg, így pedig borítékolhatók a könnyáztatta főzések. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel sokkal szebben lehet felvágni a hagymát, és még a szemirritáció is elmarad.

Először függőlegesen vágjuk be a hagymát, és csak azután fordítsuk az oldalára. A sírás elkerülésének érdekében pedig ne azzal kezdjük a folyamatot, hogy a hagyma mindkét végét levágjuk.

Ha szeretnél további konyhai praktikákat megismerni, itt írtunk arról, hogy hogyan lehet felhasználni a görögdinnye héját, hogy semmit ne kelljen kidobni. Itt pedig nagyanyáink tippjeit szedtük össze, hogyan lehet a hó végén is bőséges ebédet főzni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.