Hőségre nem, de zivatarokra lehet számítani az elkövetkezendő napokban

Forrás: shutterstock -
zivatar vihar időjárás időjárás jelentés OMSZ hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban szinte bárhol előfordulhatnak zivatarok, a hőségtől azonban egyelőre nem kell tartani: mérsékelten meleg időre számíthatunk. 

Északnyugat felől csökken a felhőzet, de továbbra is kevés napsütésre számíthatunk. A zivatarok inkább a déli és a keleti megyékben lesznek jellemzők, az északi és északkeleti szél sokfelé megélénkül. Az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is előfordulhatnak.

A hajnali esőzések a déli órákra elcsitulnak, de a keleti határ mentén labilis marad a légkör, előfordulhatnak újabb záporok.

Bicyclist on the street during heavy rain Forrás: shutterstock

A csapadékot kisebb méretű jég, szélerősödés kísérheti. A Duna-Tisza közén a délelőtt folyamán felhőszakadás is kísérheti a zivatarokat.

Az OMSZ több járásra is sárga riasztást adott ki az eső miatt. A hőmérséklet 25-31 fok között fog alakulni, estére 16-23 fok közé fog lehűlni. Fronthatásra ezúttal nem kell készülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.