Hosszú Katinka először szólalt meg a 400 vegyes kudarca után: "Magamra voltam dühös"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Európa Bajnokság kudarc úszó eb nyilatkozat Hosszú Katinka Róma 400 méteres női vegyesúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka nem jutott döntőbe 400 méter vegyesen szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A verseny után nem is nyilatkozott a sajtónak, de most megtörte a csendet. 

A világcsúcstartó úszó, aki idáig 97 érmet nyert világversenyeken, annyira csalódott volt az eredmény miatt, hogy nem is nyilatkozott az újságíróknak az esemény után, de most megszólalt.

"Mindig benne van az ilyen, nem lehet mérget venni semmire. Tudom, hogy mindenki azt várta, én biztosan bejutok a fináléba négyszáz vegyesen, de azért ez nem ilyen egyszerű..." - mondta a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, hogy már a világbajnokság után is szokatlanul fáradt volt, és előre érezte, hogy ez egy nehéz verseny lesz.

Hosszú Katinka Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Utálok az úszás miatt sírni. Dühöt éreztem. Nem szeretek másra mutogatni, mindig magamat hibáztatom, ezúttal is magamra voltam dühös: sok minden felötlött bennem, mit kellett volna másként, jobban csinálni, ám változtatni már nem tudok a történteken" - folytatta Katinka.

Elmondta, hogy azért nem nyilatkozott a verseny után, mert szeretett volna időt adni magának, hogy leülepedjenek az események. Egy ilyen megmérettetés után még nehezebb pontosan megfogalmazni, hogy mit érez az ember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.