III. Károly király intim pillanatairól vallott az uralkodói sajtótitkár

Forrás: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones -
szokások III. Károly napirend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mióta édesanyja, II. Erzsébet elhunyt, mindenki érdeklődéssel figyeli az új uralkodó első napjait a trónon. Nemrég volt sajtótitkára mesélt a lapoknak Károly napirendjéről és a kíváncsi tekintetek elől eddig rejtve maradt szokásairól.

Julian Payne nyilatkozatából kiderült, hogy a pletykák, melyek szerint a királynak minden reggel egy sor főtt tojást szolgálnak fel, melyek közül választhat, nem igazak.

Károly szezonális gyümölcsökből összeállított salátát, illetve magvakat, dióféléket fogyaszt teával, miközben végigböngészi a nap aktuális híreit, ezután kezdődhet kemény munkanapja.

III. Károly brit király a Trónutódlási Tanács ülésén, amikor hivatalosan királlyá nyilvánították a Saint James-palotában, 2022. szeptember 10-én. Forrás: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Általában 45 perces üléseken vitatja meg az alapítványi és államügyeket, tárgyal főtitkárával, Sir Clive Aldertonnal, vagy diplomáciai turnéit szervezi. Délután egy körül tart egy kis szünetet, ám ilyenkor nem ebédel, hanem sétál egyet, mert utálja a bezártságot – nála az ablakoknak is mindig nyitva kell lenniük.

Az ötórai tea azonban nála is szent, ilyenkor gyakorta Kamillával ül le a forró italok mellé, hogy közösen elmajszoljanak egy kis szendvicset és gyümölcstortát. A maradékot nem dobják, ki, műanyag dobozokba teszik, és másnap, harmadnap is rájárnak.

Ezután ismét a munkáé a terep: vacsora szigorúan 20:30-kor, ám Károly számára itt nem ér véget a nap – 22 órakor visszaül az asztalához és éjszakába nyúlóan dolgozik – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.