Nem számíthat gyors felépülésre Gulácsi Péter: a válogatott focista sérüléséről nyilatkozott a sportorvos

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael -
RB Leipzig Bajnokok Ligája műtét futball futballmérkőzés térdszalag sérülés foci Celtic sportorvos Gulácsi Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lejkó Dezső, a Sportkórház főorvosa, a magyar válogatott és a Vasas sportorvosa szerint időre és türelemre van szükség ahhoz, hogy Gulácsi Péter teljesen felépülhessen a RB Leipzig szerdai, a Celtic ellen játszott Bajnokok Ligája-mérkőzésén elszenvedett sérüléséből. 

A főorvos gyakran találkozik focisták körében olyan típusú sérüléssel, mellyel most Gulácsi Péter is küzd, és úgy gondolja, hogy nem kevés időbe telik majd, amíg újra pályára léphet válogatott kapusunk.

Gulácsi Péter Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

"A legfontosabb, hogy száz százalékosan megállapítsák, hogy valóban elszakadt a keresztszalag, mert akkor a lehető legrövidebb időn belül meg kell operálni a sérültet. Jó esetben, ha nincs komplikáció, a beavatkozás negyven-hatvan percig tart, hiszen a szakadt szalagot pótolni kell, mert enélkül instabillá válik a páciens térde" - magyarázta a Borsnak a sebész főorvos, hozzátéve, hogy ha a műtét komplikációmentesen sikerül, akkor is hátra van még a rehabilitáció.

"Hat-nyolc hónap minimum kell, hogy például egy kapus bátran kitámaszthasson, elrugaszkodhasson, bátran elvetődhessen az operált lábával. És akkor még nem beszéltem a félelem leküzdéséről, és az elkerülhetetlen ütközésekről. Szóval, tapasztalataim szerint egy év kell a visszatéréshez" - mondta a sebész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.