Előkerült Moldova György eltitkolt fia: "Nem vállalta őt soha, az anyja vetkőzőművész volt"

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eltitkolt gyerek Moldova György özvegy Pusztai Katalin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Moldova György halála után az özvegye, Palotás Katalin letiltotta az író utolsó könyvét. Most kiderült, miért tette ezt.

Senki sem tudta, hogy Moldova Györgynek van egy eltitkolt fia, aki 40 éves, és egy filmgyári kalandból született. Palotás Katalin, az író özvegye most a Blikknek beszélt a családi titokról.

Moldova Györgynek volt egy eltitkolt fia Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Muszáj beszélnem erről, muszáj kibeszélni magamból, Gyuri emléke miatt is. Néhány hónapja azt mondtam, nem jelenhet meg az utolsó, a legeslegutolsó Moldova-könyv. Nem akartam, hogy ország-világ rólunk, a mi kapcsolatunkról, a mi érzelmeinkről olvasson. Akkor kijelentettem, hogy ez a regény a fiókban marad az idők végezetéig. Ám meggyőztek, s egyre inkább úgy gondoltam, mégis meg kell jelennie ennek a műnek. Tartozom ennyivel Gyurinak, akit mindennél jobban szerettem és szeretek a mai napig. A halála után nem sokkal összepakoltam a cuccaimat, majd Szegedre költöztem. Megnyugtatok mindenkit, semmit sem örököltem Gyuri után, minden a két lányáé lesz. Nem vagyok jól sem fizikailag, sem mentálisan. Hiányzik Gyuri. Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de amikor elkezdtem újra foglalkozni ezzel a könyvvel, olyan volt, mintha megint mellettem lenne, hiszen rólunk írt. Az utolsó Moldova György-regénynek az lesz a címe: Ha elhagysz, veled mehetek? Már megadtam minden engedélyt, egyeztettem Gyuri két lányával, és a... Szóval nem csak a két lánnyal kellett egyeztetnem a könyv jogai és majdani bevételei miatt, hanem Gyuri fiával is. Nem vállalta őt soha, de soha a nyilvánosság előtt. Nem tartották a kapcsolatot, és szerencsére az apjára egyébként nagyon is hasonlító fiú nem zaklatta, nem kereste. Egy kalandból született, az anyja a filmgyárban volt annak idején amolyan vetkőzőművész, és Gyuri elcsábította. Amikor később szembesítették vele, hogy nem kívánt gyermeke született, üvöltve mondta: kikérem magamnak! De korrekt ember révén fizette, amit kellett, amit illett. Sokszor én vittem a postára a csekket" - mondta a lapnak az özvegy, hozzátette, az utolsó regény bevétele négyfelé oszlik, őt és a három Moldova-gyereket illeti a pénz.

Moldova eltitkolt fia szeretett volna találkozni Katalinnal, de az özvegy azt mondta, maradjanak távol egymástól, az apja is így tartotta jónak.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.