A hírhedt csantavéri halálosztó elől vásárolta meg a mezőlaki templomot Varnus Xavér

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
Dér Csaba gyilkos templomvásárlás Varnus Xavér elítélt templom csantavéri bérgyilkos Mezőlak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dér Csaba, a hírhedt gyilkos is szemet vetett a mezőlaki templomra, melyet eredeti állapotába akart visszaállítani a Csillagbörtönben raboskodó elítélt, ám Varnus Xavér gyorsabb volt. 

A csantavéri mészáros ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián szerint ügyfele mindig is vallásos volt, a fegyházban, ahol büntetését tölti, felvette a kapcsolatot a börtönlelkésszel is.

Varnus Xavér Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Azért szerette volna megvenni a templomot, hogy valamelyest kompenzálja azokat a szörnyűségeket, amiket – ahogy fogalmazott – nem akart, de muszáj volt megtennie, és vezekeljen miattuk" - mondta el az ügyvéd. Ám Dér Csabának ez a vágya nem teljesülhetett: az ismert orgonaművész, Varnus Xavér ugyanis gyorsabban reagált, és már meg is vette a mezőlaki templomot.

A művész az RTL reggeli műsorában elmesélte, hogy látta meg a hirdetést és azt is, milyen jelek utaltak arra, hogy a mezőlaki templomot meg kell vennie. Xavér, akinek már Kanadában is van egy saját temploma, azóta Németországból már orgonát is vásárolt a templomhoz.

A 90 ezer forint/négyzetméter áron kínált templomot az orgonaművész a YouTube-videói után befolyt összegből vásárolta meg, mely pont elegendő volt az épület megvásárlására - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.