12 év után újra rajthoz állt Palik László

súly Palik László verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
12 év után újra rajthoz állt Palik László. A Palikék Világa by Manna Futtában különkiadásában Laci az egri Sherpa Rallyn 40 kilós súlyokkal a hátán ment fel egy hegy tetejére.

60 éves múlt, mégis keményen sportol Palik László, nemrég majdnem négy kilométert gyalogolt, 300 méter szintemelkedéssel. Laci az edzője buzdítására döntött úgy, hogy kipróbálja magát. Becher Kristóf elmondta, Palik edzés közben sosem keres kifogást.

„Laci nem az, aki hisztik, és egy akadálynál azt mondja, hogy nem. Inkább a másik irányból közelíti meg a dolgot, többször volt olyan, hogy azt mondtam, hogy inkább most vegyünk vissza" – mesélte a funkcionális edző.

Palik Lászlót megkínozták Forrás: Palikék Világa by Manna


Palik több mint egy évtizede nem állt rajthoz semmilyen megmérettetésen. Mikor utoljára, 12 évvel ezelőtt kiszállt a versenyautójából, nem versenyzett.

„Most, majdnem 61 évesen indultam először újra egy versenyen" – kezdte Palik László, akinek komoly kihívást jelentett az embert próbáló feladat, azonban a nehézségek ellenére is remek idővel ért célba. „Utána eltelt egy-két perc, mire minden a helyére került, látás, hallás, szaglás. Az első, ami igazán megjött – mert néhányszor komolyabban beszédültem –, mikor mondta a versenyigazgató a célban, hogy a Sherpa Rally 15 éves történetében ez volt az első alakom, hogy mindenki beért másfél órán belül. Onnantól kezdve, hogy az ember maga mögött tudja az utat, akkor csodálatos felszabadító érzés tölti el, amit mindenkinek kívánok, mert épül belül tőle az ember" – mondta a befutó után Palik László a Futtában adásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.