Compact Disco család Walkó Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Walkó Csaba, a Fonogram-díjas formációval, a Compact Discoval hatalmas sikereket ért el tavaly: a múlt év legjátszottabb rádiós listavezető dala lett a Minden rendben. Az előadó magánéletéről ritkán nyilatkozik, beleértve kilencéves kisfiát is, de debütáló felvételük, A múltunk nem felejt kapcsán elárulta, hogy olykor előfordul, hogy elhatalmasodnak rajta a nehéz emlékek.

A Compact Disco Hősökkel közösen készült zenéjénél működött először közre a zeneszerző, producer Diaz – a vidám felütésű Minden rendben alatt kialakult, jó munkakapcsolaton felbuzdulva Walkó Csaba és Pál Gábor ismét szívesen működött együtt vele A múltunk nem felejt című trackben. Most azonban a Compact Disco a lombhullás eljöttével elégikusabb gyökereihez nyúlt vissza és ahhoz a hangzáshoz, amitől az elmúlt évek úttörő alternatív popzenét és elektronikus zenét ötvöző crossover formációjává tették.

"A múltunk nem felejt alapból egy csápolós, igazi Compact Disco-szerzemény lett, de a dalt felruháztuk egy mély, elgondolkodtató mondanivalóval. A hideg és sötétség kihozza az emberekből a nosztalgiát, és sajnos nem jó értelemben. Előfordul, hogy észre sem vesszük és kesergünk a múlton. Nem szabad hagynunk, hogy a negatív dolgok a hatalmukba kerítsenek, tekintsünk előre és a megoldásra" – osztotta meg a frontember, Walkó Csaba.

Csaba azt is elárulta, hogy szerencsére az életében most minden rendben van:
„Jelenleg kiegyensúlyozott életet élek mind a karrieremben, mind a magánéletemben, megtanultam felülkerekedni a múltbéli sérelmeimen, nagy támaszom a kisfiamon kívül a sport. Lassan 10 éve futok és ez rengeteget segít, úgy fogalmaznék, hogy átalakítja az energiáimat, gondolkodni is van időm. De ez nemcsak a nehézségekben segít, hanem abban is, hogy kiélhessem a mozgásigényemet, mivel egy rettenetesen örökmozgó ember vagyok, ha telefonálok vagy alkotok is állandóan jár a lábam!"

Az újdonság egy izgalmas animációs videót is kapott, amelyet a Schola Europa Akadémiai diákjai készítettek el.

„Szeretnénk támogatni a karrierjük elején járó tehetségek előrelépését, így nagyon örültünk, hogy elvállalták a „A múltunk nem felejt" kisfilmjét. Már régóta szerettünk volna egy ilyen típusú videóklipet. A többféle vizuális technikát alkalmazó, halloweeni hangulatot ébresztő a klip, szerintünk nagyon jól sikerült!" – tette hozzá az énekes-dalszerző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.