A Győr mellől eltűnt 6 éves kislány elmesélte, mivel töltötte az éjszakát

dreamstime -
eltűnés kislány szülők gyermekvédelem Pér nyomozás tanya gyerek Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zóra, a hatéves kislány, aki vasárnap délután tűnt el egy péri tanyáról, jól van, de ha meghallja, hogy róla van szó a rádióban, kikapcsoltatja a szüleivel. 

Zórát, aki 15 órát bolyongott Pér külterületén, egy siklóernyős találta meg. A kislány szüleinek elmesélte, hogyan veszett el és mit csinált eltűnésének éjszakáján.

Judit, az édesanya a Borsnak elmondta, hogy kislánya saját bevallása szerint eltévedt a ködben, nem látott semmit, nem talált haza, csak bolyongott, majd lefeküdt a fűbe aludni.

"Úgy döntöttünk, hogy mostanában inkább ki sem visszük a tanyára, persze tisztában vagyunk vele, hogy túlfélteni sem szabad. Az eltűnéséhez mindössze néhány perc elegendő volt" - mondta el az anya, aki állítja, korábban hasonló eset nem fordult elő náluk.

A kislány anyukájának azt mesélte, hogy egyáltalán nem félt, de aztán bevallota, hogy azért egy kicsit megijedt: "Ez nem is csoda, hiszen 15 órára egyedül maradt, és otthon a születése óta mindig együtt alszunk" - magyarázta Judit, hozzátéve, hogy gyermeke, ha meghallja, hogy róla beszélnek, megkéri szüleit, hogy kapcsolják ki a rádiót.

Az anya azzal is tisztában van, hogy az eset után meg fogják keresni a gyámhatóságtól, de nem aggódik: "Egyértelmű, hogy a gyámügyesek tiszteletüket teszik nálunk, de normális család vagyunk, hiszem, hogy a szakemberek mindent rendben találnak majd. Zóra nem szándékosan ment el itthonról, nem menekült semmi elől."

Juditék a héten még nem engedik iskolába gyermeküket, úgy gondolják, ki kell pihennie magát, de Zóra tisztában van vele, hogy eltűnése és bátorsága miatt egy darabig most ő lesz az iskola sztárja - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.