Férfi lábbelik hideg időjáráshoz – hogyan válassz kellően meleg és vízálló darabot?

Forrás: ccc.eu/hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg időjárás beálltával érdemes gondosan odafigyelnünk a megfelelő lábbelik kiválasztására. Ilyenkor ugyanis nem csupán némi kellemetlenséggel kell majd szembenéznünk, ha rosszul választunk, de könnyedén ágynak is dőlhetünk. A recsegő mínuszok alatt megfázhatunk, tehát a megfelelő férfi télicipő kiválasztásához nem elég csupán az esztétikát alapul vennünk. Nézzük meg tehát, mire érdemes komolyabban is odafigyelnünk ilyenkor!
Forrás: ccc.eu/hu

A cipő külső anyaga

A megfelelő férfi télicipő kiválasztásához az első dolog, amelyet komolyabban is érdemes szemügyre vennünk, az az adott lábbelinek a külső anyaga. Ma már itt is hatalmas választék akad, amiből válogathatunk – azonban a klasszikus bőr még mindig az egyik legjobb alternatíva ilyenkor. A minőségi bőrcipők ugyanis rendkívül strapabíróak, és jól ellenállnak a külső nedvességnek. A velúr szintén jó választás lehet még, azonban ez már egy jóval kényesebb anyag. Természetesen ma már környezetbarát szintetikus bőrökből is találhatunk jócskán ilyen lábbeliket, amelyek szinte megszólalásig hasonlítanak természetes párjukra – nem csupán a megjelenésükben, de a tulajdonságaikban is. A vászonból és hasonló anyagokból készült lábbeliket viszont mindenképp érdemes elkerülnünk, hiszen ezek nem csupán könnyedén átáznak, de meg is szívják magukat vízzel, ha nedvességgel érintkeznek.

Forrás: ccc.eu/hu

A cipő bélése

Itt is többféle lehetőség közül választhatunk. Azonban bármilyen furán is hangzik, a legfontosabb dolog ilyenkor, hogy meggyőződjünk róla, a cipő valóban rendelkezik-e béléssel. Sok lábbeli ugyanis bár tömöttebb belső résszel rendelkezik, mégsem nevezhető kifejezetten béleltnek. Tehát a gyártó célja ilyenkor csupán a kényelem megteremtése, nem pedig a hideg elleni védelem. Más szóval mindig nézzük meg alaposan az adott cipő leírását. A bélés lehet szőrme, textil, pamut vagy egyéb hasonló jó hőmegtartó tulajdonságokkal rendelkező anyag. A szőrme és a pamut rendkívül hasznos lábaink melegen tartásában, azonban ezek terjedelmesebbek. Ez pedig azt jelenti, hogy vastagabb zoknival nehezebben viselhetőek. A textil általában vékonyabb, de úgyszintén jó szigetelő tulajdonságokkal bír. Tehát összességében véve a saját egyéni preferenciánkon múlik, hogy melyiket válasszuk. Továbbá lehetőségünk van fixált vagy kivehető béléssel rendelkező lábbelik között választani. Az utóbbiak akár egész évben is kényelmesen viselhetőek, viszont a bélésük általában nem olyan strapabíró, mint a fix darabok esetében.

Forrás: ccc.eu/hu

A fazon kiválasztása

A téli cipők között is különféle fazonok elérhetőek. Ha azonban szeretnénk leegyszerűsíteni a dolgot, akkor ezek két nagy csoportra oszthatóak: magasszárú és bokáig érő darabokra. Utóbbiak szabadabb mozgást biztosítanak számunkra, így könnyebb lehet bennük például a vezetés és hasonló tevékenységek. Előbbiek viszont sokkal jobban védenek a környezeti hatásoktól, tehát kevésbé valószínű bennük a beázás egy hosszabb séta során.

A megfelelő minőség megtalálása

A minőség kifejezetten fontos az ideális férfi téli cipő megtalálásához, hiszen sokat számít mind a funkcionalitás, mind pedig az élettartam szempontjából. Ha tehát szeretnénk biztosra menni, akkor mindenképp az elismert márkák termékei közül érdemes választanunk. A CCC kínálatában például kizárólag ilyen darabok találhatóak, ráadásul elég nagy választékban. Mindezeket pedig nem csupán az áruházaikban, de a weboldalukról is egyszerűen beszerezhetjük. Tehát feltétlen megéri körülnéznünk a CCC termékei között, ha minőségi lábbelit szeretnénk magunknak a télre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.