Miért olyan népszerűek a túldíszített karácsonyi kötött pulóverek?

Forrás: pixabay.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években a karácsonyi kötött pulóverek egyre népszerűbbek lettek. Ez nagyrészt annak tudható be, hogy a legtöbb ünnepi amerikai filmben a szereplőket ilyen ruhákba öltöztetik, sőt a humoros pulóverek kedvelőinek – influenszereknek és sztároknak - a rajongói tábora folyamatosan növekszik.

A kötött pulóverek sokszínű választéka

Különféle kötött pulóver-típusok léteznek, de ahhoz, hogy a karácsonyi ruházathoz sorolják, rendelkeznie kell bizonyos jellemzőkkel. Puha, gyakran kötött ruha, hogy valamilyen módon közvetlenül utaljon az ünnepi időszakra, és nem szükséges klasszikus pulóvernek lennie, hiszen a hazai internetes boltokban is kaphatóak a gombos ünnepi kardigánok, pulóverek.

A viccet félretéve, sokan megértik, hogy a karácsonyi kötött pulóverek szórakoztatóak. De az sem tagadható, hogy saját egyedi problémáik vannak. A legtöbb ilyen kötött pulóver egyszerűen nem néz ki jól. Vagy annyira giccsesek, humorosak, hogy inkább csak alkalmi ruhadarabok. Ugyanakkor a divattanácsadók azt mondják, hogy ne foglalkozzon azzal, ki mit mond, ha tetszik, viselje bátran.

Említettük korábban a filmek hatását a divatra. A mindig stílusos Colin Firth sem tudja leplezni megvetését amiatt, hogy kénytelen volt viselni a rikító kötött pulóvert a Bridget Jones naplójában. Inkább olyan ruhát viselt volna, mint a Kingsman című filmbe, ami sokkal inkább úriemberhez illő. Azonban a döntés a rendezőé volt, illetve a forgatókönyvet eleve így írták meg. Tény, hogy a mozi hatására sokan követni kezdték a példáját.

Rohanó világunkban azt vesszük észre, hogy arra figyelünk, vagy azt tartjuk helyénvalónak, amit az ismert személyek is hordanak. Pedig sokkal jobb, ha valakinek van saját stílusa, egyénisége, és úgy öltözködik, ahogy szeretne.

Forrás: pixabay.com

A kötött pulóverek rövid távra készülnek

Ne feledje, hogy a karácsonyi kötött pulóvereket általában gyors divat-ruhadaraboknak tekintik. A készítők gyakran tömegesen és olcsón gyártják ezeket, így nem muszáj aggódnia azért, hogy majd jól megkérik az árát. Egy szezon erejéig élvezheti őket, majd, ha elhasználódnak, elajándékozhatja a rászorulóknak, vagy jó ruha lehet a házi kedvencének. Ettől függetlenül az online boltokban rátalálhat minőségi kötött pulóverekre is, amelyek drágábbak és hosszabb távon kellemes melegségérzetet biztosítanak.

Lehet-e stílusos a karácsonyi kötött pulóver?

Az első dolog, amit megjegyezhetünk, hogy valójában kiváló minőségű karácsonyi pulóverek állnak rendelkezésre. Például, ha sokat szeretne költeni egy csúnya karácsonyi pulóverre, nézze meg a Dolce & Gabbana darabokat, vagy felveheti Ralph Lauren ikonikus mackópulóverét, és egy kicsit olcsóbban léteznek kasmír kötött pulóverek is.

Jobb megoldás lehet a stílusos, skandináv kötött darabokra összpontosítani. Ahelyett, hogy sok színnel és stílussal tenné zavarossá a a megjelenését, válasszon olyant, amelyeken egyszerű, ismétlődő minták vannak. Észre fogja venni, hogy ezek nemcsak nagyszerűen néznek ki, hanem melegek, kényelmesek is.

Ezek a jellegzetes kötött darabok csak két, esetleg három színt alkalmaznak a tarkaság helyett. A skandináv kötöttáruk kifinomult, jól kiegyensúlyozott, egyedi design-t képviselnek.

Érdemes-e ünnepi kötött pulóvert viselni?

Azt mondhatjuk, hogy igen, de nem akármilyen ünnepi kötött pulóver alkalmas. Ne feledje, hogy ha a klasszikus stílus híve, abban az esetben a keresett karácsonyi pulóverek jó minőségűek legyenek, és hosszabb távon bírják a használatot. Kerülje az olcsó ruhaneműket, mert azok egyrészt a környezetet károsítják, másrészt nincs értelme minden évben új terméket vásárolni. Ha egy jó minőségű karácsonyi pulóverbe fektet be, valószínű, hogy minden decemberben fel tudja venni és mosolyt csalhat a rokonok arcára legalább évente egy alkalommal. Természetesen, ha úgy gondolja, hogy ez a stílus távol áll az ízlésétől, akkor a klasszikus kötött pulóverek hatalmas választékából válogasson kedvére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.