Egyre több személyes tulajdonát veszti el mondvacsinált tartozások miatt Katalin, aki annak idején férjével befogadta az elhunyt színész édesanyját, Edinát és kislányát, Maját.

A Jóban Rosszban koronavírus miatt elhunyt egykori sztárjának árváját jelenleg az édesanyja, Edina testvére neveli. A gyermek törvényes gyámja, Katalin összeroppant a sok teher alatt: már két házat is elárvereztek a feje fölül, illetve az autóját is elvitték. Mindezt – állítja – olyan tartozások miatt, amik vagy azután keletkeztek, hogy a lakását már elárverezték, vagy amiket már törlesztett.

Damu Roland és felesége, EdinaFotó: Margitay Klára/Life.hu

A kisemmizett asszony elkeseredve mondta el a Blikknek, miken ment keresztül az elmúlt néhány évben.

Először a budapesti otthonomat vitték a végrehajtók egy telefonszámla-tartozás miatt, pedig már nem is az én nevemen volt a készülék. (...) A lakást egy férfi vette meg, majd elárverezték az érdi házat is. (...) A nyugdíjfolyósítótól arról kaptam értesítést, hogy januártól a rokkantnyugdíjam 33 százalékát elvonják egy távhő-számlatartozás miatt, pedig küldtem a közjegyzőnek is nullás igazolást, hogy nincs tartozásom, de nem vették figyelembe, valamint visszajelzést sem kaptam" – mondta Katalin, aki 2020-ban az autóját is elvesztette egy olyan közös költség tartozás miatt, amely akkor keletkezett, amikor már nem is ott lakott, hiszen az ingatlant elárverezték.