Szarvak nőttek ki egy beteg nő fejéből: a kormánynak könyörög a műtétért

betegség érdekesség India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizarr rendellenességgel fordult orvoshoz egy 60 éves indiai nő: két kúpos, szarvszerű képződmény nőtt a feje tetejére, melyek elviselhetetlen fájdalmat okoznak neki.

Ahogy a Bors beszámolójában olvashattuk, a szerencsétlenül járt nő fején három éve jelentek meg a furcsa kinövések, melyek előtt egyelőre az orvosok is értetlenül állnak. Az asszony az indiai kormány segítségét kérte a helyreállító műtét finanszírozásához, mert neki jelenleg nincs annyi pénze, hogy megengedhesse magának a komplex és költséges procedúrát.

Mivel az operáció elvégzéséhez fontos a pontos diagnózis felállítása, a helyi orvosok már elkezdték behatóbban is tanulmányozni az esetet. Egyikük szerint a „szarvak" kovasavat tartalmazhatnak, de az elméletére egyelőre nincs bizonyíték.

Az embereknél rendkívül ritka az ezekhez hasonló szarvszerű kitüremkedések kialakulása. Általában jó- vagy rosszindulatú bőrelváltozásokról van szó, amelyek kúpformában jelentkeznek. A szakértők a kinövéseket sokszor ionizáló sugárzásnak való kitettséghez vagy a fejen lévő seben keletkező HPV-fertőzéshez kötik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.