270 házasság válás nélkül - ez a spanyol "Tinder-atya" teljesítménye

Forrás: Instagram/madeinthemountainsphoto
Forrás: Instagram/madeinthemountainsphoto -
Valencia esküvő Spanyoloroszág házasság válás pap egyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Valenciában szolgáló Fernando Cuevas spanyol papot  „Tinder atyának"-nek nevezték el azért, mert 270 párt hozott össze úgy, hogy mindannyian a mai napig is házasok.

Fernando atya párkereső karrierje 14 évvel ezelőtt kezdődött. Egy Salva nevű katolikus fiatalemberrel sétált, amikor megláttak egy csapat fiatal katolikus nőt. A fiatal férfit lenyűgözte a lányok szépsége, ezért megkérte a papot, hogy mutassa be egyiküknek. Öt hónappal később Salva feleségül vette az egyik lányt, és ezzel elkezdődött Fernando Cuevas „Tinder-atya" karrierje. Azóta is nagyon komolyan veszi a szerepét.

Felismerve, hogy a nyugati társadalom egyre inkább szekularizálódik, és hogy a gyakorló katolikus fiatalok nehezen találnak olyan társat, aki osztozna a meggyőződésükben, Fernando Cuevas magára vállalta, hogy segít nekik.

„Azok az emberek, akik nagyon elkötelezettek a hitük iránt, olyan valakit keresnek, aki hozzájuk hasonlóan érez" – mondta a pap. „Ez számukra nem másodlagos, hanem nagyon is alapvető. De a társadalom nagyon szekularizált, és az emberekben óriási a vallásos tudatlanság és az érdeklődés hiánya. Nem foglalkoznak Istennel, mert nem így nevelték őket. Azok, akik meg akarják élni a hitüket, azonban nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek, és szeretnének találni valakit, aki hozzájuk hasonló."

Az évek során Fernando atya összeállított egy speciális űrlapot, amelyet kitöltet az emberekkel, így maximalizálja az esélyeiket. Olyan részleteket tartalmaz, mint a név, vezetéknév, életkor, születési év, magasság, tanulmányok, jelenlegi állás, hobbik, erények, hiányosságok, a partnerben keresett dolgok és nyilvánvalóan az egyház iránti elkötelezettség mértéke.

Tinder-atya tapasztalata az, hogy a két legfontosabb tényezője a magasság – a férfinak magasabbnak kell lennie a nőnél – és a lakóhely, mivel, ha a jelöltek távol élnek egymástól, a kapcsolat valószínűleg nem fog működni.

Fernando atya ideje nagy részét az űrlapok elemzésével tölti, különös figyelmet fordítva a személyiségjegyekre és érdeklődési körökre, és ha talál egy jó egyezést, minden jelöltnek elküld egy fájlt a másik személy információival és képeivel, és ha mindketten jóváhagyják, megadja a férfinek a nő számát, hogy felvehessék a kapcsolatot. Ami őt illeti, itt ér véget párkeresői munkája.

Tinder-atya nemcsak Spanyolországban, hanem Közép- és Dél-Amerika latin országaiban is hírnevet szerzett az egyedülálló katolikusok körében. Naponta körülbelül 20 kérést kap szerelmet kereső emberektől, és igyekszik mindegyiküknek segíteni. Állítása szerint az elmúlt 14 évben több ezer kapcsolatot hozott össze, és büszke arra, hogy 270 boldog házasság létrejöttében volt része, melyek közül egy sem végződött válással.

Fernando Cuevas nem vállal felelősséget az általa összehozott párok boldogságáért. Csak bemutatja őket egymásnak, de soha nem ad nekik tanácsot párkapcsolati vagy házassági ügyekben, így az érdem az övék. Meggyőződése, hogy a "házasságközvetítésben" szerzett sikerei annak köszönhetőek, hogy ezek a „nagyon spirituális emberek nagyon odaadóak" - írja az OddityCentral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.