Íme a világ legnagyobb úszó városa, a világ leghatalmasabb luxusjachtja, a Pangeos

Forrás: Lazzarini via Bestimage/Lazzarini via Bestimage/Lazzarini Via Bestimage/Nortfoto -
virtuális verzió metaverzum Pangeus Szaúd-Arábia luxusjacht hajógyár utazó város óceánjáró gigantikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pangeos a valaha elképzelt legnagyobb úszó szerkezet. Az 550 méter hosszú, 610 méter széles óriás egy hatalmas teknősbékára emlékeztet. 

Pierpaolo Lazzarini tervező híres extravagáns koncepcióiról, melyek közül a legújabb és az eddigi legambiciózusabb a Pangeos nevű gigantikus úszó, utazó város. Az óceánjárót Pangeáról, a több száz millió évvel ezelőtt létezett szuperkontinensről nevezték el.

Így nézne ki a Pangeos, a gigantikus méretű utazó város Forrás: Lazzarini via Bestimage/Lazzarini via Bestimage/Lazzarini Via Bestimage/Nortfoto

550 méteres hosszával és 610 méteres maximális szélességével a jelenlegi legimpozánsabb jachtmodell. Acélból készült törzse teknősbéka sziluettjét idéző alappal, tetején egy ovális szerkezettel, amely maximum 60 000 ember befogadására alkalmas, szállodákkal, bevásárlóközpontokkal, parkokkal, kikötőterületekkel, helikopterleszállóval, fényűző rezidenciákkal és mindennel, ami egy az óceán közepén lebegő közösség támogatásához és szórakoztatásához szükséges.

Maximum 60 000 ember befogadására alkalmas, szállodákkal, bevásárlóközpontokkal, parkokkal, kikötőterületekkel, helikopterleszállóval, fényűző rezidenciákkal Forrás: Lazzarini via Bestimage/Lazzarini via Bestimage/Lazzarini Via Bestimage/Northfoto

A Pangeost a tervek szerint kilenc hatalmas, teljesen elektromos HTS (magas hőmérsékletű szupravezető) motor hajtaná. 16 800 lóerőnek megfelelő teljesítményt kifejlesztve 5 csomós (kb. 9 km/h) utazósebességet tudna elérni. A lebegő város működéséhez szükséges energiát napelemek biztosítanák, míg a motorok áramellátását hullámgenerátorok segítségével végeznék, amelyek a Pangeos uszonyai alatt helyezkednének el.

A Pangeos építési költsége elérné a 8 milliárd dollárt, és csaknem egy négyzetkilométernyi tenger kotrására volna szükség egy kör alakú gát megépítésével Forrás: Lazzarini / SWNS/© Lazzarini / SWNS/Lazzarini / Swns / Northfoto

Lazzarini szerint a Pangeos építési költsége elérné a 8 milliárd dollárt. Már lehetőség van különféle ingatlanok (lakások, házak, vagy egyszerű beszállójegyek) vásárlására a Pangeos virtuális verziójához, amely alig több mint egy hónapon belül csatlakozik a sokat szidott metaverzumhoz. Ennek a rendkívüli koncepciónak a megvalósításához nyilvánvalóan egy titáni hajógyárra lenne szükség.

Bár jelenleg Szaúd-Arábiát tartják a legjobb megoldásnak, egy ilyen vállalkozás csaknem egy négyzetkilométernyi tenger kotrásával járna egy kör alakú gát megépítésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.