Egy kutatás megerősítette: máshogy értelmezik a férfiak a rendetlenséget

Forrás: Shutterstock -
rendetlenség kutatás házimunka férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő nem érti, hogy a férfiak miért nem veszik észre a rendetlenséget, ha koszosak az edények a mosogatóban, vagy éppen minden csupa por és ideje lenne felporszívózni. Most egy kutatás rávilágít ennek a hátterére. 

A Cambridge-i Egyetem filozófusainak kutatása igazolta, hogy a férfiak valójában nem azért rendetlenek, mert nem akarnak segíteni, egyszerűen máshogy definiálják a rendetlenséget, mint a nők.

A kutatók szerint a megkérdezett férfiaknál sokkal tágabbak a határok, egy koszos tányérokkal teli mosogató láttán nem feltétlenül gondolják azt, hogy rögtön cselekedniük kellene, ahogy egy piszkos szőnyeget sem éreznek annyira égető problémának - írja a Mirror.


Egy kutatás megerősítette: máshogy értelmezik a férfiak a rendetlenséget Forrás: Shutterstock

A kutatás szerint a nők sokkal több állapotot értékelnek rendetlennek, és több olyan dolgot is észrevesznek, amiket a férfiak nem, így hamarabb érzik úgy, hogy cselekedniük kell.

A szakértők szerint azonban a férfiak nem védekezhetnek azzal, hogy nem veszik észre a rendetlenséget: vegyenek erőt magukon, és ők is vállaljanak részt a ház körüli teendőkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.