Milyen mosható pelenka trendi 2023-ban?

Forrás: pixabay.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A textiltartalmú mosható pelenka újra divatba jött. Korábban a régi idők maradványaként tartották számon az újrahordható pelenkákat, amelyek környezetbarát megoldást jelentenek és még ma is sok család választ a kisbabái számára ilyen terméket.

Miért válasszon mosható pelenkát?

Akinek van kisgyermeke, annak szüksége van mosható pelenkára, de hogy melyik fajtát válasszuk – szövetet, eldobhatót vagy a kettő kombinációját – az már egyéni döntés.

A legtöbben a következő szempontok miatt vásárolnak ilyen pelenkákat:

  • Kevesebb hulladék. Az eldobható pelenkák biológiailag nem bomlanak le. A legtöbb csecsemő több mint 6000 eldobható pelenkát használ el, mielőtt bilire nevelnék, ami azt jelenti, hogy sok pelenka kerül a szeméttelepre. A mosható pelenkák viszont újrafelhasználhatók, és ezáltal a környezetünket is védjük.
  • Költségmegtakarítás. A textilpelenkák sok pénzt takaríthatnak meg, különösen, ha több évig és több gyermek számára használják.
  • Gyengéd a baba bőréhez. Az eldobható pelenkák olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek irritálhatják a babák érzékeny bőrét. A mosható pelenka esetében más a helyzet: gyengéd a kicsi bőréhez.

Jelenleg a legjobb újrafelhasználható pelenkák ugyanolyan egyszerűen felvehetők, mint az eldobhatóak – formásak, elasztikusak, tépőzárral rögzíthetők, és káprázatos mintaválasztékban kaphatók. Mindemellett a gondozásuk is könnyebb: nincs áztatás vagy forralás; csak tegyük be őket a mosógépbe, aztán újra a babára adhatjuk.

Forrás: pixabay.com

Fókuszban a környezettudatosság

A hazai internetes boltokban már 1200 és 11 ezer forint között kapható Bambino Mio márka igen széles választékot kínál a mosható pelenkatípusokat tekintve.

A mosható pelenkák közkedveltek a családok körében, és ez nem véletlen. Használatukkal rengeteg hulladéktól kíméljük meg a környezetünket, miközben rengeteget takarítunk meg ebben a válságos időben. A Bambino Mio soft mosható pelenkák kifogástalan minőségű, számos díjat elnyerő termékek, amelyek tökéletesen eleget tesznek a baba igényeinek és „viselésük” ugyanolyan egyszerű, mint a klasszikus eldobható pelenkáké.

Első használat előtt a mosható pelenkát legalább egyszer mossuk ki (optimális esetben 2x vagy 3x). A mosással ugyan a mosható pelenka picit összemegy, azonban jóval puhább lesz, és a tisztítás hatására a nedvszívó képessége is megnő.

A mosható pelenka három részből áll: a pelenka középső része (ez a leginkább érintett rész) nyolc pamutréteget tartalmaz, a pelenka két külső része pedig 4-4 pamutrétegből áll. Egymástól eltérő módon hajhatjuk őket össze, tekintettel a gyermek egyéni igényeire. Továbbá a mosható pelenka 100% pamutból készült, amelynek köztudott, hogy kimagasló a légáteresztő tulajdonsága. A baba bőre nem fülled be bennük, mert jól elvezeti a meleget. Ami jó, hogy a baba gyorsan megérzi, ha nedves a pelenka.

Ezek a pelenkák bizonyítottan hosszú élettartamúak, így többszöri használatra adnak lehetőséget. Könnyen tisztíthatóak és nagyon gyorsan száradnak.

A mosógépben a mosható pelenkabetétek tisztíthatók 90°C-on (a miofresh részek használata nélkül), de ezzel már elegendő 60°C-on. Arra viszont figyeljünk oda, hogy szárítógépben alacsony hőfokon száríthatók. Ne vasalja őket, mivel ezzel is csökkentjük a nedvszívó képességüket. A pelenka maximális élettartamának megőrzése érdekében a szakértők a nem-biológiai mosószerrel való mosást ajánlják, és azt tanácsolják, hogy hagyjuk a pelenkákat szabadon megszáradni.

A rendszeres, nagy hőfokon történő mosással és szárítással a mosható pelenka gyorsabb elhasználódását érjük el.

Milyen mosószer a legjobb a mosható pelenkatípusokhoz?

Mindaddig, amíg a mosószer öblítőmentes, a legtöbb márka teljesen alkalmas ezek mosására. Ne feledje, hogy a márkáknak saját ajánlásaik vannak arra vonatkozóan, hogy melyik mosószert a legjobb használni az adott pelenkához, ezért először ellenőrizze a márkája útmutatásait, mielőtt a mosható pelenka tisztításához kezd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.