Budapesti Közlekedési Központ reptéri busz megszűnik BKK tömegközlekedés vonaljegy közösségi közlekedés buszjegy drágulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 1-től módosul a BKK jegykínálata, lesz olyan termék, ami megszűnik. A változásoktól a közlekedési társaság a könnyebb átláthatóságot reméli. A repülétéri buszjáratra ugyan drágábban szállhatunk fel, a többi bonaljegy ára változatlan marad. 

Két változásról döntött a Fővárosi Közgyűlés a február 22-i ülésén: az átláthatóbb termékkínlat és a 100E busz jegyárának emelése mellett tették le a voksukat.

A 100E busz Forrás: bkk.hu

Előbbi bizonyos termékek kivezetését ígéri, tekintve a csökkenő keresletet. Ezek:

  • átszállójegy
  • metrószakaszjegy
  • hetijegyek
  • kiegészítő heti bérlet

A felsorolt termékeket április 1-től kivezeti a BKK a kínálatából.

A reptéri buszra érvényes vonaljegy ára 1500-ról 2200 forintra emelkedik, melynek okaként a gyenge forint-euroárfolyamot jelölték meg.

Ez a jegytípus a teljes jegybevétel csupán 4 százalékát adja. A BKK 2019-es felmérése szerint a járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára - olvasható a BKK oldalán.

A többi jegytípus ára nem emelkedik, azok továbbra is ugyanannyiba kerülnek majd, mint eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.