Netes csalók áldozata lett Barta Sylvia: 160 ezer forintot emeltek le a számlájáról

instagram.com/bartasylvia_hivatalos/ -
Barta Sylvia időjárás csalás időjós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barta Sylvia profi hekkerek áldozata lett: a gyönyörű időjós számlájáról tetemes összeget emeltek le a csalók.

A TV2 gyönyörű időjósától 420 eurót, azaz nagyjából 160 ezer forintot loptak el a csalók. Sylvi mizériája egy internetes vásárlással kezdődött.

"A rendeléssel nem volt probléma, a tranzakció megtörtént, kifizettem a pontos összeget, majd vártam, hogy megérkezzen. Mivel az Egyesült Államokból rendeltem és dollárban fizettem, tudtam, hogy az eszköz vámköteles. Kaptam is egy SMS-t, hogy a március 6-i szállításhoz ki kell töltenem egy űrlapot"

– elevenítette fel az eseményeket Barta Sylvia a Blikknek.

Az időjós ki is töltötte az űrlapot, amelyen bankkártyája adatait is feltüntette, ám az űrlap kitöltése után sem vontak le tőle pénzt.

"Ekkor már megfordult a fejemben, hogy lehet, csalásról van szó. Ám másnapig nem történt semmi...

Akkor viszont éppen a TV2 stúdiójába siettem adásba, amikor kaptam egy üzenetet: 420 eurót levontak a kártyámról. Nem tudom elmondani, mennyire megijedtem, senkinek nem kívánom ezt a riadalmat

– vallotta be Sylvia.

instagram.com/bartasylvia_hivatalos/

A helyzetet az is nehezítette, hogy nem tudott azonnal intézkedni, hiszen épp adásban volt. Mire véget ért a felvétel, további 540 eurót, mintegy 200 ezer forintot akartak levonni tőle, de ezt a kísérletet már meghíusította a bankja biztonsági rendszere.

A történtek után a bankintézete felvette vele a kapcsolatot, le kellett tiltania a kártyáját, és jelenleg is várja az újat. Az ellopott összeget, ha szerencséje van, hamarosan visszakaphatja.

"Szeretném, hogy mások okuljanak a velem történtekből, hogy velük ne fordulhasson elő mindez. 160 ezer forint nagy összeg, pláne hónap elején, amikor rengeteg a fizetnivaló. Abban reménykedem, hogy a bank segítségével visszakapom, azaz nem tanulópénz lesz"

- zárta a TV2 sztárja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.