Gyorsan könnyűt levelesből

Forrás: Mindmegette -
recept leveles tészta magazin könnyű recept gyors recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leveles tészta nemcsak a kezdő, hanem a gyakorlott háziasszonyok kedvence is, mert pillanatok alatt készíthetünk belőle valami finomat. Például isteni sós vendégváró falatokat is - írja a Fanny magazin. 

Körtés camembert tésztában

Körtés camembert tésztában Forrás: Mindmegette

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 csomag (270 g) konyhakész leveles tészta
  • 2 x 120 g camembert
  • 2 db körte
  • 4 tk barna cukor
  • 1 db tojás

1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel két egyforma darabra. Tegyünk rájuk egy-egy sajtot.

2. A körtéket mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel cikkekre, és rendezzük el azokat a sajtokon. Hintsük meg a gyümölcsöt a barna cukorral, azután hajtsuk rá a tésztaszéleket, és kissé nyomkodjuk össze azokat.

3. Tegyük a sajtos batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket az elhabart tojással, és süssük aranyszínűre a 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt. Végül vegyük ki, és 10 perc pihentetés után tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 885 Kcal

Sonkás falatka

Sonkás falatka Forrás: Shutterstock/Alima007

Hozzávalók (24 darabhoz):

  • 270 g konyhakész leveles tészta
  • 150 g főtt füstölt sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 g vaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek cukrozatlan habtejszín
  • 75 g darált mandula
  • bors
  • 2 ek tej
  • 1 db tojássárgája
  • 120 g reszelt sajt

1. A kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.

2. A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.

3. A tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.

4. Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 90 kcal

Parmezános csavart

Parmezános csavart Forrás: mindmegette

  • Hozzávalók (12 darabhoz):
  • 270 g konyhakész leveles tészta
  • 4 ek mustár
  • ½ csokor rozmaring
  • 2 ek reszelt parmezán

1. A leveles tésztát tekerjük ki, kenjük meg a mustárral, majd szórjuk meg a finomra vágott rozmaringgal és 1 ek reszelt parmezánnal.

2. Hajtsuk félbe a tésztát, majd éles késsel vágjuk fel csíkokra.

3. A két végénél fogva csavarjuk meg a tésztacsíkokat, majd rendezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal. Végül süssük a ropogtatnivalót a 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 97 kcal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.