A mágneses sakk-készlet népszerűsége

Forrás: pexels.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincsenek konkrét elképzelései az új sakk-készlettel kapcsolatban, feltétlenül olvassa el alábbi bejegyzésünket. Mitől jó az ilyen táblajáték? Három fő területről beszélhetünk, amelyekre az új készlet vásárlásakor érdemes összpontosítania: az anyaga és a kivitelezése, az ára, és hogy mire használjuk.  A lényeg minden esetben, hogy olyan terméket szerezzen be, amely tökéletesen illeszkedik a legtöbb témakörhöz (otthoni játék, utazás vagy vetélkedések során), megfelelő minőségű, és a lehető legjobb árú.

A mágneses sakk előnye

Az utazó sakk-készletekhez hasonlóan a mágneses modellek is kényelmes és praktikus módot jelentenek az út közbeni sakkozásra. A mágneses sakk-készletnek számos előnye van, mint amilyenek például a hordozhatóság, a könnyű használat és általában a megfizethetőség. A mágneses sakk vásárlásakor fontos, hogy kulcsfontosságú tulajdonságokat keressen, mint például a mágnesek erőssége, mivel ez biztosítja, hogy a figurák a helyükön maradjanak játék közben, valamint a kompakt és könnyű kialakítás a gyors szállítás érdekében. Akár utazik, akár egy kis szünetet tart a munkahelyén, vagy ha egyszerűen csak jó megoldást keres otthonába, a mágneses készlet kiváló választás minden sakkrajongó számára – tudásszinttől függetlenül.

A hazai internetes boltokban már alig 2500 forintért beszerezhető mágneses sakk-készlettel pallérozhatjuk az elménket bárhol és bármikor. A különleges játéktábla fémből készült, a sakkfigurák ennek megfelelően mágnesesek, emiatt például vonatozás vagy autóval történő közlekedés közben sem fognak leesni a bábuk a sakktábláról. A „mérkőzés” kétszemélyes, a tábla pedig összecsukható, így bárhová magunkkal vihetjük, miközben a figurák a tábla belső részében „pihennek”.

Forrás: pexels.com

Hogyan fogok sakkozni?

A legfontosabb szempont, amely minden jövőbeni döntést vezérel, a sakk-készlet tervezett használata, mivel a készletek jobban (vagy kizárólagosan) alkalmasak bizonyos meghatározott célokra. Például egy klubtalálkozón nem lehet utazási méretű műanyag sakk-készlettel megjelenni. A könnyű, utazásbarát eszközöket csak út közbeni játékhoz szabad használni. A kluboknak általában van saját, versenyméretű táblájuk és figuráik, amelyek gyakran vinilből és műanyagból készülnek. Ugyanilyen szempont alapján ne próbáljuk magunkkal hurcolni a vaskos faszerkezetű sakkjátékunkat sem az utazáshoz, mert végül maga a sakkjáték, illetve a fa fog károsodni, és szépsége mellett a hasznossága is vitathatóvá válik.

A sakkmesterek azt tanácsolják, hogy otthonra szerezzen be egy fából készült sakkot. Ha nagyon alacsony költségvetéssel rendelkezik, vagy utazási készletet keres, fontolja meg a műanyagot vagy a már említett mágneses terméket. Ha luxus és elegáns játékélményt szeretne, válasszon kiváló minőségű fát, követ vagy fémet, illetve egyedi stílusú limitált sakk-készletet. Ugyanakkor, ha csak magát a játékot élvezné, akkor mindegy, hogy milyen sakkot választ, azonban az ár még ekkor is meghatározó szempont lehet.

Fontos a játéktábla mérete

A méret szintén számít (ha jó sakk-készletet választunk). Amikor kiválasztja a legmegfelelőbb sakkjátékot, akkor a kutatás alapjául két kulcsfontosságú méretet célszerű figyelembe vennie:

  1. Négyzet mérete: a sakktáblán az egyedi mezők nagysága.
  2. Tábla mérete: az összes négyzet együttes nagysága, plusz a koordináták számára kialakított további hely.

Ápoljuk a táblajátékot

Miután megvásárolta álmai sakkjátékát, biztosan szeretné kiváló állapotban megőrizni. Amellett, hogy ügyel rá, hogy ne öntsön rá italokat, vagy ne karcolja meg, rendszeresen tisztítania kell a sakktáblát (és a figurákat), hogy karbantartsa, és hogy a lehető legjobban nézzen ki, ideértve a hosszabb távon való használatot is. A hazai online boltokban nézzünk szét alaposan, különös tekintettel a termékekre vonatkozó jótállásra és karbantartási útmutatóra. Általánosságban elmondható, hogy elegendő egy puha kendővel, kevés vízzel letörölgetni a sakktáblát és a figurákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.