A halálos ágyán bocsátott meg édesapjának Éliás Gyula Jr.

gyász család Éliás Gyula Éliás Jr. szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan egy éve annak, hogy Éliás Gyula elvesztette az édesapját, id. Éliás Gyulát. A zenész most őszintén beszélt arról, milyen volt a viszonya az apjával, és arról is vallott, hogy sikerült végül visszaszereznie a család hagyatékát.

Éliás Gyula Jr. édesapja, az egykori lemezlovas élete utolsó szakaszában elosztogatta személyes dolgait, és ritkaságokat tartalmazó gyűjteményét, amelyek nem csak eszmei, de komoly anyagi értéket is képviseltek. Most fiának sikerült visszaszereznie apja hagyatékát: erről a Blikknek beszélt.

"Sajnos, élete utolsó időszakában már szellemileg sem volt mindig tiszta, és amikor komolyabban beteg lett, elosztogatta a dolgait a barátainak. Van, akinek a könyveit ajándékozta el, van, akinek a lemezeket. A legendás gyűjteményből végül összesen ezer darab bakelitet, pontosan négyszáz darab nagylemezt és hatszáz kislemezt még meg tudtam menteni, de azt is úgy kellett visszakérnem"

– mesélte az énekes, akinek most már a birtokában van édesapja legendás bőrdzsekije, a lemezlovasok szövetségétől kapott életműdíja, és egykori hátizsákja is.

"Az utolsó hónapjaiban már nagyon szenvedett szegény, ezt az ellenségeimnek sem kívánom... A halálos ágyán jöttem rá, hogy mennyire bagatell sérelmeim voltak korábban, és hogy mennyire értelmetlen a szeretteinkkel rossz kapcsolatban, viszályban lenni.

Voltak köztünk anyagi problémák, tizennyolc éves koromtól sokáig nem voltunk jóban egymással, de szerencsére később – igaz, már 42 éves koromra – megoldódott a konfliktus, és tulajdonképpen a halálos ágyán végül meg is tudtam neki bocsátani"

– vallotta be Éliás Jr., akinek a közelmúltban jelent meg az Apa, kérlek vigyázz rám című új dala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.