Kiakadt a világ a Manchester City sztárjának étrendjére - te kipróbálnád?

Forrás: AFP/Justin Tallis -
Manchester City étrend Erling Haaland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikeres sportolók számára az étkezés és az életmód kulcsfontosságú a pályán elért eredményekhez. Erling Haaland, a Manchester City 22 éves labdarúgója, aki jelenleg az angol élvonalbeli bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is vezeti a góllövőlistát, különleges diétát követ, melynek köszönhetően bomba formában futballozik.

A norvég klasszis nemrég leplezte le étrendjét, ami meglepő lehet azok számára, akik nem szeretik a belsőségeket. „Igen, megeszem a szívet és a májat" – vallotta be korábban egy dokumentumfilmben.

Haaland számára a minőségi élelmiszerek fogyasztása a legfontosabb: a fiatal futballista napi 6000 kalóriát visz be a szervezetébe, és bár korábban nagy rajongója volt a pizzának és a kebabnak, ma már ritkábban csábul el ezekre. Viszont apukája lasagnéjáról nem mond le, még a meccsnapokon is azt eszi.

Haaland napi 6000 kalóriát visz be a szervezetébe Forrás: AFP/Justin Tallis

A City vezetőedzője, Pep Guardiola egyszer még viccelődött is azzal, hogy megkérik Haaland édesapját, főzzön az egész csapatra, hátha valóban az ő mennyei tésztaétele a gólzáporok titka.

Haaland természetesen odafigyel az optimális folyadékbevitelre is: főleg tisztított vizet iszik, emellett nagy hangsúlyt fektet a pihenésre – általában este 10 körül már ágyban van.

Ha kíváncsi vagy, hogyan kommentálta a focista életmódját az édesapja, Alf-Inge Håland, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.