Kiderült, ki a világ legjobban fizetett futballistája

Forrás: AFP/Franck Fife -
legjobban fizetett Forbes Kylian Mbappé futballista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok csatára a legjobban fizetett futballista a Forbes magazin legfrissebb összeállítása szerint.

A 23 éves francia támadójátékos a becslések szerint 128 millió dollárt keres a 2022/23-as szezonban az ügynöki díjak levonása előtt, ami rekordot jelent a Forbes éves ranglistáján.

Párizsi csapattársa, az argentin Lionel Messi 120 millió dollárral a második, a Manchester Unitedben szereplő portugál Cristiano Ronaldo pedig 100 millióval a harmadik helyet foglalja el, vagyis nyolc év után fordul elő ismét, hogy nem Messi vagy Ronaldo áll a lista élén.

Kiderült, ki a világ legjobban fizetett futballistája Forrás: AFP/Franck Fife

A PSG csatártriójának harmadik tagja, a brazil Neymar 87 millióval a negyedik, a Liverpool támadója, az egyiptomi Mohamed Szalah 53 millióval az ötödik. A Manchester City színeiben hétről hétre parádézó norvég Erling Haaland 39 millió dolláros bevétellel debütált a legjobb tíz között.

A tíz legjobban fizetett futballista összesítve várhatóan rekordot jelentő 652 millió dollárt keres majd ebben a szezonban, ami 11 százalékos növekedés a tavalyi 585 millióhoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.